Comunitat Valenciana

El PSOE vol que l'Estat assumisca exhumacions i un banc públic d'ADN en la reforma de la Llei de Memòria Històrica

  • El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha presentat este dilluns la reforma integral de la Llei de Memòria Històrica en la qual planteja que l'Estat assumisca "sense dilació" les exhumacions, crear una comissió de la veritat, un banc públic d'ADN per a facilitar les localitzacions, la retirada de la simbologia franquista que encara perdura, així com la nul·litat de les resolucions dels tribunals "il·legítims".
Pedro Sánchez en el Cementeri de Paterna
Pedro Sánchez en el Cementeri de Paterna
TWITTER PSPV-PSOE
Pedro Sánchez en el Cementeri de Paterna

Sánchez ha presentat enfront del mur d'afusellament del Cementeri de Paterna (València) esta reforma integral en el desé aniversari de la promulgació de la llei de Memòria Històrica, una iniciativa que registraran este dimarts en el Congrés dels Diputats i que ha comptat amb aportacions d'associacions de familiars i juristes, entre ells la de la Fundació Baltasar Garzón.

Posteriorment, la comitiva ha visitat les fosses obertes en este cementeri. Entre elles, la 113 on este estiu es van identificar 50 víctimes. Sánchez ha constatat que la llei de Memòria Històrica ha sigut "ignorada de forma conscient" pel PP i sobre este tema ha advertit que "una societat que formalitza l'oblit per a no obrir ferides, s'exposa a la repetició dels errors de la seua història".

Per açò, ha recalcat que esta llei de Memòria és "més forta" perquè "va en contra del que el franquisme va posar més obstinació, intentar arrabassar a l'esquerra el nom d'Espanya" i ha assenyalat que el PSOE té "el deure de construir una memòria que no deixe a ningú fora i que no permeta que ningú torne a manipular el concepte d'un país que ens pertany".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento