Comunitat Valenciana

El Consell creu que "té sentit" la separació en dos peces de la investigació de la F1

  • La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, considera que "té sentit" que la jutgessa haja acordat investigar per separat, en dos peces, les negociacions perquè València acollira el Gran Premi de Fórmula 1 i l'absorció del deute per part de la Generalitat perquè corresponen a "dos moments" diferents.
Oltra en la roda de premsa després del ple del Consell
Oltra en la roda de premsa després del ple del Consell
EUROPA PRESS
Oltra en la roda de premsa després del ple del Consell

En la roda de premsa posterior al ple del Consell, Oltra ha assenyalat que la titular del Jutjat d'Instrucció número 2 de València tindrà les seues raons per a haver pres esta decisió, i ha explicat que s'investiguen dos moments diferents, "un com naixen les negociacions prèvies per a portar la Fórmula 1 que se suposava no anava a tindre cost per als valencians i al final ha costat fins la camisa" i un altre quan es completa "la barrabassada" i la Generalitat adquireix Valmor per 1 euro, fent-se càrrec d'un deute de 40 milions, en una acció de "socialització de pèrdues".

Ha agregat que en el primer cas, el projecte va nàixer "com una manera més de saquejar les arques públiques valencianes i que quatre feren un negoci ben productiu" mentre en el segon va haver que "assumir, sense necessitat de fer-ho, un deute els valencians que havien d'haver pagat els que havien fet el forat".

Sobre la compra de Valmor, ha indicat que es va justificar a evitar l'execució de l'aval però el Govern valencià havia d'haver instat a la nul·litat d'eixe aval, que era "nul de ple dret" i no quedar-se amb "40 milions de deute quan ací alguns havien fet l'agost".

La jutgessa ha adoptat esta mesura després que la Fiscalia Anticorrupció sol·licitara la divisió de la causa, en la qual estan investigats l'expresident de la Generalitat Francisco Camps; l'expilot Jorge Martínez 'Aspar'; i l'exconsellera de Cultura Lola Johnson, en tres apartats, segons consta en una interlocutòria facilitada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV). L'objectiu és simplificar i agilitzar el procediment.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento