Comunitat Valenciana

El líder de Yomus canvia d'advocat i el jutge posposa al divendres la seua declaració

  • El magistrat ha ajornat la seua declaració per al divendres amb l'objecte que la seua nova representació puga estudiar la documentació que obra en la causa.
  • Estruch estava citat a declarar este dimecres, en qualitat d'investigat pels fets ocorreguts el 9 d'octubre, en el Jutjat d'Instrucció número 15 de València.
  • Una periodista ha denunciat en el jutjat de guàrdia a un dels acompanyants de l'Alfarrasí per una presumpta agressió.
Estruch (amb jaqueta blava) en els jutjats
Estruch (amb jaqueta blava) en els jutjats
EUROPA PRESS
Estruch (amb jaqueta blava) en els jutjats

Vicente Javier Estruch, líder del grup d'ideologia d'ultradreta Yomus, ha canviat d'advocat i el jutge ha posposat la seua declaració per les presumptes agressions registrades en la manifestació vespertina del 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, a este divendres, dia 1. Estruch estava citat a declarar este dimecres, en qualitat d'investigat, en el Jutjat d'Instrucció número 15 de València. No obstant açò, en notificar un canvi de lletrat, el magistrat ha ajornat la seua declaració per al divendres amb l'objecte que la seua nova representació puga estudiar la documentació que obra en la causa.

L'arribada al jutjat d'Estruch, conegut com L'Alfarrasí, s'ha vist envoltada de certa polèmica ja que un dels seus acompanyants ha apartat a la premsa que li esperava a l'entrada de la Ciutat de la Justícia per a accedir a l'interior de l'edifici, la qual cosa ha provocat que una periodista haja denunciat a esta persona en el jutjat de guàrdia per una presumpta agressió ja que assegura que ha rebut un colp. L'acompanyant ha sigut identificat per la Guàrdia Civil.

En total, en este procediment judicial hi ha 17 investigats, 14 d'ells amb citació formal per a acudir a declarar el jutjat, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

El jutge va obrir una investigació després de les diligències d'ofici que va acordar la Fiscalia Provincial de València en relació amb els incidents registrats en la manifestació vespertina del 9 d'Octubre per part d'un grup de violents d'extrema dreta.

Altres entitats, com la Xarxa Espanyola d'Immigració i Ajuda al Refugiat, van presentar denúncies davant el ministeri públic per estes presumptes agressions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento