Comunitat Valenciana

Air Nostrum diu que la subvenció de 3 milions està emparada per la UE per a una flota que reduirà emissions de gasos

  • El president i accionista majoritari d'Air Nostrum, Carlos Bertomeu, ha defès este divendres la subvenció de 3 milions d'euros que els Pressupostos de la Generalitat preveuen injectar en l'aerolínia i que segons ha explicat, està emparada per la Unió Europea i es destinaran a invertir en un flota que reduirà emissions de gasos.
Carlos Bertomeu (Air Nostrum)
Carlos Bertomeu (Air Nostrum)
EUROPA PRESS
Carlos Bertomeu (Air Nostrum)

Bertomeu ha realitzat estes declaracions durant la presentació del Pla Director 2018-2020 d'Inversions en Línies Aèries Internacionals (ILAI), en ser preguntat sobre esta subvenció que rebrà la companyia de forma directa, sense passar per concurs, i a la qual tant Podem com el PP s'han mostrat contraris.

En este sentit, l'empresari ha assenyalat que Europa va traure una legislació per a finançar projectes que milloraren i reduïren les emissions de gasos i que des d'Air Nostrum preveu invertir el pròxim any "quasi 300 milions d'euros en flota nova que redueix les emissions per seient pel tipus de tecnologia dels motors i per la grandària de l'avió".

Per a açò, la companyia porta més d'any i mig treballant "moltíssim" amb el Banc Europeu d'Inversions (BEI) perquè l'atorgara el certificat que testifica que la inversió està "directament relacionada" amb la reducció d'emissions de gasos i una vegada, tingut això, "van vindre a analitzar el nostre risc per a finançar-nos eixa flota".

"Quan es fan inversions d'este tall, per açò la línia és nominal, no és un concurs, igual que va fer la Ford quan va fer inversions ací, -ha recordat-. Tu acudeixes a la teua comunitat autònoma, que té línies per a inversió o despesa corrent de fins a un percentatge cobert per la Unió Europea".

Air Nostrum ho va sol·licitar, "amb l'empara d'una línia absolutament per Europa" i "ho han posat en els pressupostos i clar que comptem amb açò i clar que esperem que ens siga assignat", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento