El Registre Civil obrirà a la tarda per reduir les cues

Modernitzaran el material informàtic i contractaran sis empleats. Ara, només atén la meitat de la demanda. El català ja es podrà utilitzar cap a la primavera.
Usuaris del Registre Civil, ahir, a l’entrada de l’edifici que acostuma a registrar cues (Hugo Fernández).
Usuaris del Registre Civil, ahir, a l’entrada de l’edifici que acostuma a registrar cues (Hugo Fernández).
Usuaris del Registre Civil, ahir, a l’entrada de l’edifici que acostuma a registrar cues (Hugo Fernández).
El Registre  Civil Únic de Barcelona ampliarà horaris i es modernitzarà per reduir el col·lapse que pateixen els usuaris (només hi ha mitjans per atendre la meitat de la demanda). L’increment d’activitat no ha vingut acompanyat d’una major eficiència.Les millores es notaran «en breu», segons fonts de Justícia, que no van concretar més detalls sobre l’ampliació horària ni l’horari d’obertura per les tardes. Això sí, a partir d’ara, canviarà el tractament de les cues.

Fins el moment només hi havia una cua per a totes les gestions, però ara es diferenciaran segons el tràmit que hagi de fer el ciutadà. També es preveu incorporar sis empleats al Registre, que podrien ser-ne més si cal. Justícia hi invertirà 1,3 milions d’euros anuals.

La llengua, a l’abril

A més, es renovarà l’equipament informàtic per donar major celeritat a les cites.

No serà fins la primavera quan es canviïn els aplicatius informàtics que permetin fer servir el català al Registre Civil. Les dues llengües oficials es poder utilitzar ja a Sitges, Calella i Tarragona. El Registre reforçarà l’atenció perquè els usuaris coneguin tots els documents que han d’aportar i facilitarà l’ús de la via telemàtica per tenir certificats.

D’altra banda, Catalunya  obrirà 20 noves unitats judicials de les 150 que es crearan al 2008 a tot Espanya.

Allau de sol·licituds

Situat al número 3 de la plaça del Duc de Medinaceli, a Ciutat Vella, el Registre Civil ha vist multiplicada la seva activitat els darrers anys pel fet migratori. La demora en la tramitació és un dels punts febles més citats pels usuaris. «L’allau de sol·licituds de nacionalitat d’immigrants, la falta de modernització de l’edifici i les llargues cues per formalitzar els tràmits dificulten la tramitació de la resta de gestions que porta a terme el Registre Civil Únic», assegura el Ministeri de Justícia. El conveni que recull les novetats va ser signat ahir a Madrid entre la conselleria i la secretaria d’Estat de Justícia i entra en vigor avui.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento