Comunitat Valenciana

Les Corts rebutgen la violència masclista i demanen que no es culpabilitze a les dones agredides

  • Els grups parlamentaris han traslladat el missatge que no estan soles i evitar sempre que se les culpabilitze de qualsevol tipus d'agressió.
  • Aquest dijous s'ha presentat un informe en tots els àmbits de l'administració en el que es promou una major coordinació i agilitat en els processos.
  • Maria Josep Ortega (Compromís) ha qualificat de "vergonya" el vist en el juí a 'La Manada' en el qual "la víctima pareix l'acusada".
La diputada exhibeix el cartell amb el lema 'Jo sí et crec'
La diputada exhibeix el cartell amb el lema 'Jo sí et crec'
PODEM
La diputada exhibeix el cartell amb el lema 'Jo sí et crec'

El ple de les Corts Valencianes ha aprovat per unanimitat l'informe sobre l'estudi les violències masclistes a la Comunitat Valenciana. Els grups han incidit en la necessitat de traslladar a les víctimes el missatge que no estan soles i evitar sempre que li les culpabilitze de qualsevol tipus d'agressió, amb al·lusions al cas de 'La Manada' que es jutja estos dies, en evocar l'eslògan 'Jo sí et crec'.

L'informe conté 186 mesures, en tots els àmbits de l'administració, per a eradicar la violència masclista, que abasten l'àmbit educatiu, l'esport, la sanitat, l'ocupació, els mitjans de comunicació o la justícia, promovent una major coordinació, l'agilitat dels processos i els protocols a desplegar, entre altres aspectes.

La diputada no adscrita Covadonga Peremarch ha intervingut per primera vegada per a destacar que es tracta d'un pas més per a lluitar contra la violència de gènere però ha assenyalat que no cal veure-ho "amb triomfalisme" i espera que "no acabe en paper mullat". "Jo et crec", ha dit, referint-se a la jove presumptament violada en els Sanfermins de 2016.

També la diputada de Podem Cristina Cabedo ha col·locat en la tribuna un cartell en el qual podia llegir-se 'Jo sí et crec, la manada som nosaltres', i s'ha referit a la necessitat de no culpabilitzar a la víctima d'este tipus d'agressions. Ha recordat que fa 25 anys en el crim de les xiquetes d'Alcàsser ja es jutjava en alguns casos "per on anaven les xiquetes, quina roba portaven" o als seus propis pares, quan l'única cosa que cal destacar és que allò va ser "un feminicidi" de joves valencianes.

"Vergonya"

Maria Josep Ortega (Compromís) ha qualificat de "vergonya" el vist en el juí a 'La Manada' en el qual "la víctima pareix l'acusada" i veu "lamentable" que pareix que "si després de ser violades intentem seguir amb la nostra vida és que no ha sigut per a tant".

També Mercedes Ventura (Ciutadans) i la socialista Rosa Mustafá han criticat la violència masclista i esta última ha demanat "no avalar amb el silenci qualsevol tipus de violència" ni el 25 de novembre "ni qualsevol altre dia". També ha subratllat que "un pare maltractador no pot ser mai un bon pare".

Finalment, la diputada del PP Blanca Garrigues ha llançat a les víctimes el missatge que "no estan soles" i ha indicat que no es pot consentir "ni una víctima més", al mateix temps que ha apuntat al fet que "alguna cosa està fallant" perquè estos casos seguisquen produint-se.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento