Comunitat Valenciana

Salvador demana a Foment que deixe de "jugar a trilers" i presente un projecte de l'Accés Nord al Port de València

  • La consellera de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Maria José Salvador, ha demanat este dilluns al Ministeri de Foment que deixe de "jugar a trilers" i "generar conflicte" al voltant de l'accés nord al Port de València i present un projecte "seriós" damunt de la taula.

Salvador ha realitzat estes declaracions després de mantindre una reunió amb el gerent de FGV i amb representants del Comité d'empresa, en ser preguntada per l'anunci del Ministre de Foment, Íñigo de la Serna, de convocar a Generalitat, Ajuntament de València i Autoritat Portuària de València (APV) per a abordar les alternatives de l'accés nord al port.

La consellera s'ha mostrat "sempre" disposada a reunir-se amb el Ministeri i ha valorat que "obrir una porta al diàleg i a compartir informació sempre és positiu", a diferència de les actuacions "unilaterals" que ha tingut en la Comunitat Valenciana en "moltes" altres ocasions, ha puntualitzat.

No obstant açò, ha assenyalat que "el primer que ha de fer el ministre és presentar un projecte i quan presente un projecte ho valorarem". "El que no pot fer el ministre és jugar a trilers: vaig a generar un conflicte quan no tinc un projecte damunt de la taula", ha criticat.

Des de la Conselleria, Salvador ha assegurat que quan hi haja un projecte faran "les aportacions sempre en positiu i tenint en compte el territori" i que no tenen "cap problema a asseure'ns amb el ministeri, però és important que el ministre presente alguna cosa, un paper, un projecte", ha insistit.

En este punt, preguntada sobre la proposta de construir un túnel sota terra al seu pas pels Poblats Marítims, Salvador ha posat en relleu que "ací projectes en els calaixos des de fa anys i convenis caducats i incomplits tenim moltíssims", per la qual cosa ha instat el ministeri a "actualitzar i presentar una proposta seriosa". "A partir d'ací, començarem a parlar", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento