Comunitat Valenciana

Més de 276.500 professionals a la Comunitat Valenciana van canviar de província en 2016 per a treballar

  • Més de 276.500 professionals a la Comunitat Valenciana han canviat de província per a treballar en l'últim any, segons una anàlisi duta a terme per Randstad. Per províncies, Castelló és la que registra la taxa de mobilitat interprovincial més elevada (19,3%), seguida d'Alacant (15,2%) i València (11,7%).
Treballador
Treballador
PUNTO GA COMUNICACIÓN / MIGUEL RIOPA
Treballador

A nivell nacional s'han firmat 2,63 milions de contractes que implicaven mobilitat a una altra província, un 10,2% més que en 2015, quan es van registrar 2,38 milions.

L'anàlisi de Randstad també té en compte les comunitats autònomes amb major o menor tendència a la mobilitat. En esta línia, Canàries i Galícia són les regions amb menor taxa de mobilitat interautonòmica, les dos amb ràtios per davall del 5%. A continuació se situen Andalusia, amb un 5,1%, i Catalunya, amb un 6,3%. Comunitat Valenciana, per la seua banda, registra una taxa de mobilitat del 9,5%, 3,7 punts percentuals menys que la mitjana nacional.

En el costat oposat, com a regions amb major índex de mobilitat, criden l'atenció les dades de La Rioja, on un de cada quatre contractes ha suposat un canvi de comunitat autònoma per al treballador (24,7%). A continuació se situa Castella-la Manxa, amb un 21%. Múrcia i Madrid, que se situen en tercera i quarta posició en este rànquing, registren taxes de mobilitat del 14,3% i 14,1%, respectivament.

Conca és la província d'Espanya amb la taxa més elevada, igual que ocorria en 2015. El 31,8% dels contractes firmats en esta província han provocat un desplaçament del treballador a una altra província per a desenvolupar la seua activitat. A continuació se situen Guadalajara, Toledo, Osca i Lleida, totes elles amb índexs de mobilitat interprovincial per damunt del 25%. La Rioja, Albacete, Àlaba i Àvila completen el llistat de províncies amb taxes per damunt del 20%.

En el cas de les províncies valencianes, Castelló és la que registra la taxa de mobilitat interprovincial més elevada (19,3%), seguida d'Alacant (15,2%) i, finalment, València (11,7%).

D'altra banda, les províncies amb menors taxes de mobilitat són Santa Cruz de Tenerife i Las Palmas, amb 5,7% i 6%, respectivament. La ubicació geogràfica i la major dificultat per a desplaçar-se a altres províncies influïxen de manera directa en la mobilitat d'esta regió, que sol reflectir anualment les taxes més baixes.

COMUNITAT VALENCIANA, REGIÓ EMISSORA D'EMPLEATS

Altre dels aspectes que revela l'anàlisi duta a terme per Randstad és que existeixen determinades regions emissores de treballadors i altres receptores. Es denominen "emissores" a aquelles comunitats autònomes on ixen més professionals a treballar a altres regions dels quals entren; és a dir tenen un saldo negatiu. En el cas de les receptores, ocorre just al contrari.

Actualment, sis regions a Espanya són receptores, mentre que 11 són emissores. Madrid, Balears i Catalunya són les comunitats autònomes que compten amb un saldo positiu més elevat. En el cas de Madrid, que se situa en primer lloc, el seu saldo de treballadors és de 219.426 empleats. A Balears i Catalunya esta xifra se situa en 48.024 i 35.931, respectivament. Completen el llistat de regions receptores Múrcia (26.426), Euskadi (17.121) i Navarra (12.254).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento