Comunitat Valenciana

Puig creu que el 18N va ser un "èxit de concòrdia" que "ajudarà" en les negociacions

  • Segons l'organització van participar en la concentració 65.000 persones, un recompte que Delegació del Govern deixa en 17.000 assistents.
  • "Hi ha un dèficit de 16.000 milions d'euros del sistema i cal buscar una fórmula perquè es recupere l'Estat del Benestar", ha recalcat el president.
  • El cap del Consell assegura que la problemàtica s'ha d'abordar "des del conjunt del sistema", no només "des de la perspectiva valenciana".
Ximo Puig
Ximo Puig
I.CABALLER/CORTS VALENCIANES
Ximo Puig

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha destacat este dilluns que la manifestació que va reivindicar este dissabte un finançament just per a la Comunitat Valenciana va ser un "un enorme èxit de concòrdia, d'aliança entre generacions i entre diverses ideologies" que, al seu juí, "ajudarà en el procés de negociació del nou model de finançament que comença ara".

Així ho ha indicat Puig als mitjans de comunicació, durant la inauguració del II Congrés Internacional d'Escriptors per a la Defensa de la Cultura, i visita a l'exposició 'Per la defensa de la cultura', on ha remarcat que, després de la manifestació, el Consell continuarà "exigint el canvi de model de finançament".

El president ha qualificat d'"èxit" la convocatòria que van organitzar els sindicats CCOO PV i UGT-PV al costat de la patronal autonòmica CEV, amb el suport de PSPV-PSOE, Compromís i Podem i l'assistència del Consell en bloc, més d'un centenar de plataformes i unes 65.000 persones segons l'organització, 17.000 en el recompte de Delegació de Govern.

"Va ser un enorme èxit de concòrdia, d'aliança entre generacions, entre les més diverses ideologies i, sobretot, pensant en l'interés general dels valencians que és del que es tractava", ha valorat Puig, qui ha ressaltat que durant la protesta "pacífica" no va haver-hi "cap incident".

En este sentit, ha indicat que del que es tractava era de dir-li "clarament" als actors que van a participar en les decisions respecte al nou model de finançament, començant pel Govern d'Espanya, que "els valencians fins a ací hem arribat" perquè "saben perfectament que tenim una situació de discriminació objectiva", ha insistit.

"Un dèficit de 16.000 milions d'euros"

Ha recordat que la intenció és no només abordar la reforma del sistema de finançament autonòmic "des de la perspectiva valenciana", sinó "des del conjunt del sistema". "Hi ha un dèficit de 16.000 milions d'euros del sistema i cal buscar una fórmula perquè es recupere l'Estat del Benestar perquè el que s'ha fet retallant a les autonomies ha sigut retallar l'Estat del Benestar", ha assenyalat.

Per a Puig, la "positiva" jornada que es va viure el dissabte "va a ajudar en el procés de negociació del nou sistema de finançament perquè "a Espanya se sap perfectament, i s'ha visibilitzat, el problema valencià" i que la Comunitat Valenciana proposa una eixida "dialogada", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento