Comunitat Valenciana

Oltra espera que el 18N milers de valencians s'expressen "amb alegria i units"

  • Ha demanat "que aparquem interessos partidistes o corporatius per a unir-nos tots, pensem el que pensem, votem el que votem, units per una causa".
  • La vicepresidenta confia que la marxa siga "una expressió que reivindique que els valencians i valencianes volem ser iguals que la resta d'espanyols".
  • "No volem ser més que ningú però ens hem fartat de ser sempre els últims de tot", ha declarat en la seua intervenció després del Ple del Consell.
Mónica Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell
Mónica Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell
EUROPA PRESS
Mónica Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell

La vicepresidenta i portaveu del Govern valencià, Mónica Oltra, espera que en la manifestació d'este dissabte, 18 de novembre, per un #FinançamentJust per a la Comunitat Valenciana, "milers de persones s'expressen de manera visible, amb alegria" i mostren que "els valencians estem units en esta qüestió, que aparquem interessos partidistes o corporatius per a unir-nos tots, pensem el que pensem, votem el que votem, units per una causa: que els valencians i valencianes puguem viure en igualtat d'oportunitats que la resta dels espanyols".

Així ho ha manifestat en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en ser preguntada per la mobilització que este dissabte recorrerà els carrers de la ciutat de València en defensa d'un finançament just per a la Comunitat Valenciana.

En la seua opinió, "esta unitat és una cosa que els valencians i valencianes necessitem" ja que "és bo mostrar unitat en temes troncals, perquè el finançament, les inversions i la regularització del deute és una cosa que necessitem qualsevol valencià i valenciana i està per damunt d'altres interessos", ha subratllat.

Este és el "gran objectiu", ha defés, "que es faça visible que els valencians i valencianes ens expressem per a demanar un tracte just, un finançament just, unes inversions concordes al nostre pes poblacional i una regulació del deute que és una reivindicació que per unanimitat les Corts Valencianes han aprovat en diverses ocasions".

"Volem ser iguals que la resta d'espanyols"

En este sentit, confia que la manifestació del 18N convocada per la "pràctica totalitat" de la societat valenciana -sindicats, empresaris, universitats, centenars d'entitats i ONG que s'han sumat-, i la pràctica totalitat dels partits polítics, siga "una expressió que reivindique que els valencians i valencianes volem ser iguals que la resta d'espanyols".

Oltra ha recordat que esta manifestació "no va contra ningú" sinó que "va en favor dels interessos valencians perquè el que s'ha de garantir en el sistema de finançament és la igualtat de drets entre espanyols i la diversitat, peculiaritat i diversitat dels territoris".

Segons la portaveu del Consell, "el primer que hem de garantir és la igualtat de drets, que un xiquet o xiqueta que visca ací tinga les mateixes oportunitats que un xiquet o xiqueta que viu en una altra part d'Espanya i és per açò que necessitem un finançament just. No volem ser més que ningú però ens hem fartat de ser sempre els últims de tot", ha sentenciat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento