Comunitat Valenciana

La llei d'acompanyament inicia el seu camí en les Corts Valencianes gràcies als ex de Cs davant l'abstenció de Podem

  • El ple de les Corts Valencianes ha rebutjat les esmenes a la totalitat a la llei de Mesures Fiscals, de Gestió Administrativa i Financera, i d'Organització de la Generalitat, més coneguda com a Llei d'Acompanyament, presentades pel PP i Ciutadans, en una votació en la qual han cobrat especial protagonisme els quatre diputats no adscrits ex de Ciutadans, els vots dels quals han sigut clau per a no retornar el text al Consell, davant l'abstenció de Podem.
Ple Corts
Ple Corts
FLICKR CORTS
Ple Corts

Durant el debat del projecte de llei s'ha especulat amb la possibilitat que no continuara la seua tramitació parlamentària davant l'anunci de Podem que s'abstindria, molt crític amb la posició del PSPV sobre la taxa turística. "El que volem és negociació sense vetos previs", ha dit el diputat Antonio Montiel.

El PP ha assegurat que la seua esmena ho és, en realitat, a un Consell "caòtic, esgotat i sectari" que "pretén regular tots els àmbits" i ha avisat de la inconstitucionalitat d'alguna de les seues mesures, com la regulació del model de prestació farmacèutica que afecta centres privats.

Des de Ciutadans han criticat, entre altres qüestions, les al·lusions a un banc públic que és "irreal" i ha incidit en la necessitat de regular l'impost de successions i donacions en determinats casos, com el de familiars no directes que hereten després d'haver estat cuidant i convivint amb la persona abans de morir.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento