Comunitat Valenciana

Podem avisa el Consell: "La supèrbia és roiníssima per a un govern en minoria, recorden que no tenen majoria"

  • VALÈNCIA, 17 (EUROPA PRESS)
Ple Corts
Ple Corts
TWITTER PODEM
Ple Corts

El diputat de Podem en les Corts Valencianes Antonio Montiel ha avançat que el seu grup s'abstindrà al final del matí d'este divendres en la votació de l'esmena a la totalitat plantejada pel PP a la llei d'acompanyament, atés que "contra la prepotència del poder és necessari un poquet d'humilitat" i ha advertit: "La supèrbia és roinísima per a governar en minoria, recorden que no tenen majoria".

Montiel ha sigut taxatiu durant la seua intervenció en el ple en el qual es debat si retornar al Consell la llei d'acompanyament als pressupostos o continua la seua tramitació parlamentària, en la qual ha criticat la negativa del PSPV a parlar sobre la implantació d'una taxa turística.

Ha recordat que una comissió d'experts creada al març de 2016 sobre el sistema d'impostos recomanava l'establiment d'un impost sobre les estades turístiques i d'açò es va parlar l'any passat i Podem va acceptar posposar el debat i centrar-se en altres millores impositives en l'IRPF.

"El compromís era parlar ara i ara ens diuen per la premsa que no és moment", ha criticat Montiel, qui ha censurat que es diga fins i tot que no es podrà aplicar ni en 2018 ni en 2019. Així, ha recordat les paraules del llibertador José de San Martín en les quals afirmava que "la supèrbia és una discapacitat que sol afectar pobres infeliços mortals que es troben de colp amb una miserable quota de poder" i ha asseverat que "per al que és roínissima la supèrbia és per a governar en minoria".

Ha recordat, en este punt, al Consell que "mai per part de Podem va haver-hi entrega incondicional ni xecs en blanc" i no estan disposats al fet que "conflictes interns del PSOE perjudiquen a les grans reformes que necessita esta comunitat" i que "les diferències internes d'este Consell impedisquen desenvolupar polítiques més ambicioses".

Per açò, ha indicat que no votaran a favor de l'esmena a la totalitat del PP perquè no mereixen el seu vot "els qui amb les seues polítiques de balafiament i corrupció són responsables d'haver afonat esta comunitat" però tampoc recolzaran la llei "per a sortejar esta situació parlamentària", davant la qual ha demanat altura de mires i predisposició al diàleg.

"ERRORS GARRAFALS"

També ha criticat altres "manques socials i absències polítiques" en esta llei que els han obligat a presentar quasi 50 esmenes, algunes que causen "enrogiment" per "errors garrafals" en la llei, de la qual ha criticat per exemple la línia nominativa de tres milions d'euros a una aerolínia.

El portaveu socialista, Manolo Mata, ha lamentat que Podem no se sume al rebuig a eixa esmena del PP perquè "és molt possible que llavors s'aprove" i seria un problema al impedir debatre i incorporar esmenes parcials.

Ha respost Montiel que si roïna és la "supèrbia de les minories", tampoc val "la supèrbia intel·lectual del que creu que té raó en tot" i ha incidit que enguany el Consell ha presentat les lleis de pressupostos i d'acompanyament "més podemitzades" de totes.

A més, ha insistit en preguntar si creuen que val la pena per una taxa amb la qual es podrien recaptar 40 milions d'euros "arruïnar un pressupost de 20.000 milions", per a acabar recordant a Podem que "el PP està molt content, tenen un bon soci" després d'haver-se oferit els 'populars' a parlar sobre les esmenes plantejades per la formació morada, algunes de les quals recolzarien.

La votació es produirà a última hora del matí i el PP i Ciudadanos han anunciat que recolzaran l'esmena, mentre que Podem s'abstindrà, amb el que la clau de l'aprovació o el rebuig estaria en els diputats no adscrits.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento