Comunitat Valenciana

L'Ajuntament de València aposta per una taxa turística flexible i amb un component fonamentalment municipal

  • L'alcalde de València, Joan Ribó, advoca per la implantació a la Comunitat Valenciana d'una taxa turística "flexible" per als consistoris i que tinga un component "fonamentalment municipal". Amb esta postura coincideixen les dos portaveus del Govern local, Sandra Gómez i Maria Oliver.
Joan Ribó en un ple de l'Ajuntament de València
Joan Ribó en un ple de l'Ajuntament de València
EUROPA PRESS
Joan Ribó en un ple de l'Ajuntament de València

Així s'ha expressat el primer edil abans del ple municipal de novembre. Ha apuntat que entén que una taxa turística "ha de tindre una part municipal important, perquè som els més implicats, i una major flexibilitat, ja que s'ha de donar llibertat als ajuntaments, ja que no és el mateix una possible taxa a Benidorm o a València", ha postil·lat.

"Pense que fa falta una taxa turística, perquè els turistes generen un augment de les despeses en serveis municipals, sobretot, en temes de neteja, seguretat o mobilitat, però no estic d'acord en com ho ha plantejat un partit de les Corts per a aprovar els pressupostos de la Generalitat", ha dit Ribó.

En esta línia, la portaveu del govern municipal i regidora de Turisme, Sandra Gómez, ha exposat que "la taxa turística ha de ser municipal, els ajuntaments han de decidir a qui s'imposa, com s'imposa i sobretot la recaptació, que tots els diners que es recapten a València no isquen de la ciutat".

En el mateix sentit, la portaveu adjunta del govern municipal, Maria Oliver, ha destacat que "les ciutats han de ser protagonistes en les decisions sobre tots els recursos que tenen a veure amb el seu desenvolupament". "Els municipis hem de participar per a decidir com volem que la taxa s'aplique en cada municipi i en quina mesura reverteix en el comú de la ciutadania valenciana", ha reclamat.

INCREMENT TRIBUTARI

El portaveu del PP, Eusebio Monzó, pel seu costat, ha indicat que esta formació "sempre s'ha manifestat en contra de qualsevol increment tributari". "La pressió fiscal en la ciutat de València ha pujat més d'un 6 per cent en els últims anys, fins als 40 euros més cada habitant", ha exposat, després del que ha apuntat que "el PP en la ciutat no és partidari de l'increment de la taxa turística, que té una part autonòmica i una part municipal".

El portaveu de Ciutadans (Cs), Fernando Giner, ha asseverat respecte a l'aplicació o no de la taxa turística que el seu grup "no comprèn" que en el pla de turisme de València que va recolzar la passada "primavera, en el mes de maig, no es contemplara eixa possibilitat".

"Ara ells mateixos estan discutint sobre el tema. Com un pla estratègic a tres anys a València, al que vam donar suport, no contempla alguna cosa tan important com podria ser una taxa", ha plantejat Giner.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento