CSIF considera que el matís de l'esborrany, que estableix que eixes activitats "no tindran caràcter lucratiu" en lloc d'especificar contundentment que seran gratuïtes, "va a generar incertesa a les famílies". "La gratuïtat d'estes activitats és viable, com es va demostrar el curs passat i l'actual en els centres amb jornada contínua", sosté el sindicat.

L'entitat lamenta, en un comunicat, que l'administració "vullga canviar les normes de funcionament quan la jornada contínua ja s'està aplicant en nombrosos centres després de la seua aprovació sobre la base de ser gratuïtes les activitats extraescolars". "Suposa un retrocés respecte a l'avanç aconseguit i una manera d'alterar les regles establides i votades", apunta.

La central sindical subratlla, a més, la importància que els centres puguen tornar a votar al curs següent si el seu projecte de jornada contínua resulta rebutjat. "Els centres tenen dret a comptar amb la possibilitat de millorar i de presentar una proposta que aconseguisca més unanimitat a l'any següent. Privar-los d'eixa oportunitat perjudica a tota la comunitat educativa i frena l'esforç per millorar", comenta CSIF.

Consulta aquí más noticias de València.