Comunitat Valenciana

Podem preguntarà a Bravo per la protecció a les víctimes de violència masclista després de l'últim cas a Elda

  • El grup parlamentari de Podem en les Corts Valencianes ha presentat una interpel·lació a la consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, respecte a la política general d'este departament en matèria de protecció a les víctimes de violència masclista, després de l'últim cas succeït en el municipi alacantí d'Elda.

En un comunicat, la diputada de Podem, Cristina Cabedo, ha recordat que Jessica, la dona assassinada la setmana passada a Elda a mans de la seua exparella, "va denunciar en diverses ocasions i a més tenia un orde d'allunyament, la qual, quan va ser infringida, també va denunciar". Encara així, ha lamentat que la valoració del risc que se li va donar al seu cas "no va ser correcta", i "va acabar sent assassinada".

Al seu juí, açò revela que "el sistema judicial no funciona", per la qual cosa des de Podem volen conéixer "quantes vegades s'ha reunit i quines conclusions ha tret en estos dos últims anys", la comissió de seguiment del Protocol per a la coordinació de les actuacions en matèria de violència de gènere a la Comunitat Valenciana.

Cabedo ha recordat que esta comissió va nàixer per un acord interinstitucional de 2014 subscrit entre la Generalitat Valenciana, el fiscal superior de la Fiscalia de la Comunitat Valenciana i el president del Consell Valencià de Col·legis d'Advocats.

Ha indicat que està formada per representants dels cossos de seguretat com és la prefectura superior de policia a la Comunitat Valenciana i la Guàrdia Civil, com també per la delegació de Govern a la Comunitat Valenciana, el Tribunal Superior de Justícia a la Comunitat Valenciana i la Fiscalia Provincial.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento