Comunitat Valenciana

Via lliure a l’obertura de la plaça del Pilar al carrer Guillem de Castro

  • La Junta de Govern de l'Ajuntament de València dóna llum verd al projecte, que suposarà una inversió bianual de 2,8 milions d’euros amb càrrec al Pla Confiança.
  • Per a Sandra Gómez, es tracta d’una reivindicació històrica, ja que suposarà la connexió del barri de Velluters amb Guillem de Castro.
  • Aquest divendres s’ha aprovat també el projecte d’obres d’execució d’una instal·lació esportiva i vestidors al barri de Malilla.
Via lliure a l’obertura de la plaça del Pilar al carrer Guillem de Castro
Via lliure a l’obertura de la plaça del Pilar al carrer Guillem de Castro
Ajuntament de València
Via lliure a l’obertura de la plaça del Pilar al carrer Guillem de Castro

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de València ha aprovat aquest divendres contractar l’execució de les obres d’infraestructura d’urbanització i equipament sociocultural a la plaça del Pilar i la seua connexió amb el carrer de Guillem de Castro. “Es tracta d’una iniciativa que dignificarà este àmbit tan emblemàtic del centre urbà, i que permetrà la connexió de la plaça del Pilar amb el carrer de Guillem de Castro”, destaquen des del consistori.

Tal com ha explicat la portaveu municipal Sandra Gómez en acabar la reunió de la Junta, les obres es finançaran a càrrec del Pla especial de suport a la inversió productiva en municipis de la Comunitat Valenciana, l’anomenat Pla Confiança, i suposaran una inversió bianual de 2,8 milions d’euros corresponents als exercicis del 2018 i 2019.

La Junta ha aprovat convocar el procediment obert per a la contractació i aprovar els plecs de condicions i la despesa corresponent, després que el passat mes de juliol s’aprovara tècnicament el Projecte d’execució d’obres d’infraestructura d’urbanització i equipament sociocultural a la plaça del Pilar, connexió amb Guillem de Castro, una reivindicació històrica, tal com ha recordat Sandra Gómez, ja que suposarà la connexió del barri de Velluters amb Guillem de Castro per la plaça del Pilar.

L’Ajuntament ja va adquirir l’any passat el solar sobre el qual es preveu habilitar el nou equipament ciutadà. Es tracta d’un espai que era propietat de l’INVIED (Institut de la Vivenda, Infraestructura i Equipament de la Defensa), i que serà adequat per a dedicar-lo a activitats de caràcter sociocultural. A més, amb això es resol un coll de botella urbanístic que impedia l’eixida del barri a Guillem de Castro, amb la qual cosa l’actuació, una vegada conclosa, “repercutirà de manera essencial en la dignificació i la connexió de la plaça i de tot l’entorn que, com es recordarà, té qualificació de Bé d’Interés Cultural, BIC”. El projecte suposarà una inversió de 2.792.000 euros, i es preveu que les obres estaran concloses en 2019.

Esport a Malilla

Durant la reunió de la Junta s’ha aprovat també el projecte d’obres d’execució d’una instal·lació esportiva i vestidors al barri de Malilla, la qual cosa dóna resposta, de nou, a una reivindicació dels veïns i veïnes de la zona, ha recordat la portaveu municipal.

L’espai que en estos moments s’utilitza normalment per a la pràctica esportiva per part de la ciutadania és una àrea degradada i que no té espai per a vestidors. A més, recentment es va veure empitjorat després de l’afonament d’un mur per efecte d’un temporal, ha recordat Gómez. Per això, l’Ajuntament ha donat llum verd a la recuperació i adequació de la zona d’un camp de futbol amb tota la dignitat que requerix este tipus de dotació esportiva.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento