Comunitat Valenciana

'E Bigotes’ i Correa declaren virtualment en la comissió de les Corts sobre Fira València

  • Álvaro Pérez ‘El Bigotes’ els va demanar als diputats que si ja havien "acabat" amb ell, li deixaren eixir perquè estava en un curs de cuina.
  • "No estic desmillorat, faig molt esport perquè ací en la presó hi ha molt temps lliure i he baixat una mica de pes”, ha explicat Francisco Correa.
  • Correa ha declarat que la Gúrtel és "un muntatge que es va crear per a fer mal a un partit polític per part d'un altre a través del nostre darrere".
'El Bigotes' promete contar la 'cara B del disco'
'El Bigotes' promete contar la 'cara B del disco'
EUROPAPRESS
'El Bigotes' promete contar la 'cara B del disco'

Les Corts Valencianes han viscut aquest dijous una jornada matutina per la qual han desfilat "virtualment" els considerats principals capitosts de la trama 'Gürtel': Francisco Correa, Álvaro Pérez -conegut com ‘El Bigotes’-, i Pablo Crespo, els qui estaven citats a comparèixer en la Comissió que investiga la gestió dels recintes firals a la Comunitat Valenciana.

Els tres han declarat per videoconferència atès que es troben en la presó de Valdemoro a Madrid, on compleixen condemna per una de les causes en les quals estan immersos, les irregularitats en contractacions de la fira Fitur entre els anys 2005 i 2009. Encara que al principi s'han negat a respondre a les qüestions que li plantejaven, els diputats han aconseguit rascar algunes respostes.

Algunes de les anècdotes de la jornada han sigut la petició d’'El Bigotes' als diputats que li deixaren eixir abans perquè estava en un curs de cuina "pochando" o la decisió de Correa de no respondre a les preguntes dels parlamentaris per a després fer un al·legat sobre l'honorabilitat dels seus empleats de més de 10 minuts i parlar de corrupció.

El primer a comparèixer ha sigut 'El Bigotes', qui acompanyat del seu lletrat, ha eludit contestar a les preguntes dels diputats a causa que té causes obertes i, segons ha dit, qualsevol cosa que diguera podria perjudicar-li.

En un curs de cuina

En un moment del debat en el qual els diputats han començat a discutir sobre el funcionament de la comissió, Pérez s'ha dirigit a ells i els ha demanat que parlaren en castellà perquè el seu lletrat no entenia el valencià i per a interpel·lar-los sobre si podia assistir a un curs de cuina que segueix en la presó.

"Jo tinc una filla valenciana i entenc el valencià perfectament, però ell no (el seu lletrat) i com a més, se sent molt malament em costa treball anar traduint-li perquè s'entretalla la connexió", els ha trasllat.

Així mateix, els ha demanat que si ja havien "acabat" amb ell, li deixaren eixir perquè estava en un curs de cuina. "Estàvem sofregint i m'he perdut el treball i després em fan exàmens i si puc eixir ja, li l'agrairia perquè anem més lleugers, que vostés també tindran molt a fer i el meu advocat també té pressa", els ha sol·licitat. Davant aquesta petició, la presidenta de la taula li ha recordat que ell estava complint amb l'obligació d'assistir a la citació i fins que no concloguera havia de romandre en ella.

"No estic desmillorat, faig molt esport"

Més tard, li ha arribat el torn a Correa, qui al principi havia pres la mateixa decisió de no respondre les preguntes, però finalment s'ha arrancat amb una intervenció que ha durat més de deu minuts.

En un moment determinat, un dels diputats li havia comentat que li notava un poc desmillorat, al que Correa li ha contestat: "No estic desmillorat, faig molt esport perquè ací en la presó hi ha molt temps lliure i he baixat una mica de pes, però em sent molt bé i molt fort. Faig set i vuit hores diàries d'esport. Estic molt fort física i mentalment", ha subratllat.

Després d'açò, ha advertit que la trama Gürtel és "un muntatge que es va crear per a fer mal a un partit polític per part d'un altre a través del nostre darrere", i ha considerat que no estaria sent investigat si els treballs no els haguera fet per al PP.

"Si en lloc de ser el PP açò es donara en una multinacional, jo no estaria ací assegut, perquè jo regale una corbata i li la regale al president d'una multinacional perquè és el meu client i quan arriba la Nit de Nadal li faig un regal com fan totes les empreses d'aquest país i del món sencer, però si es vol polititzar açò...", ha assenyalat.

Pallassos a Ana Mato i Sepúlveda

"Com no vaig a regalar una corbata a un client que és fantàstic per a mi? Com no li vaig a regalar un aniversari i uns pallassos a Ana Mato i Jesús Sepúlveda que són amics meus i no li costa un duro a la meua empresa?", s'ha preguntat per a dirigir-se als diputats i assenyalar-los: "Si vostés demà tenen un restaurant, en les noces d'un amic li donaran un sopar i si tenen una tenda de roba li regalaran un vestit".

"Ara en aquest país tot és corrupció i com açò va ser un muntatge que es va crear per a fer mal a un partit polític per un altre partit a través del nostre darrere, nosaltres som delinqüents", ha lamentat per a insistir que en la seua empresa no hi ha "ni un sol delinqüent".

L'últim a aparèixer per la pantalla de les Corts ha sigut Pablo Crespo, qui també ha eludit contestar a les preguntes dels diputats per a no perjudicar-se en les causes judicials que té obertes. No obstant açò, ha subratllat que quan els procediments concloguen contestarà "a totes les preguntes".

"No puc contestar i reitere que, com he fet sempre, espere tenir l'honor que em criden de nou i els contestaré a totes les preguntes quan la meua situació processal m'ho permeta".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento