Comunitat Valenciana

Trien els primers 94 projectes de la consulta ciutadana de l'Ajuntament de València

  • El procés participatiu registra 562 propostes, de les quals 16 han partit del propi equip de Govern local.
  • La partida destinada a aquests projectes és de 7 milions d'euros. 
  • Un centre per a gats i la peatonalització de l'Ajuntament, els més votats. 
  • La segona fase analitzarà la viabilitat de les propostes des del punt de vista tècnic.
Ajuntament de València
Ajuntament de València
ARXIU
Ajuntament de València

La tercera edició de la consulta ciutadana per a decidir la destinació de 7 milions d'euros en inversions ha conclòs, en la seua primera fase, amb la selecció de 94 projectes: 84 impulsats per veïns a títol particular i 10 presentats per l'Ajuntament de València. En aquesta primera fase, que ha sigut del 18 d'octubre al 8 de novembre, la ciutadania ha afegit 546 propostes a les 16 que ja va incorporar el Govern local.

Segons va informar ahir la regidora de Participació Ciutadana i Acció Veïnal, Neus Fábregas, a la segona fase de viabilitat han passat 84 propostes de la ciutadania, que requerien 100 suports, i 10 de l'Ajuntament, que requerien 200 suports. Aquestes propostes d'inversió, segons Fábregas, mostren un interès per la mobilitat, les zones verdes, els temes animalistes, la memòria històrica, la connectivitat i els esports.

Els criteris fonamentals per a superar la segona fase, que durarà fins al 30 de novembre, és que siguen propostes que s'incloguen en el capítol d'inversions i que siguen de competència municipal.

Projectes més votats

Els projectes del Consistori que han superat la primera fase són, per nombre de suports, el centre de recuperació dels gats del carrer (1.155 suports), els banys públics en el jardí del Túria (1.149), la millora de l'eficiència energètica de l'enllumenat (822), el carril bici en les grans vies Fernando el Catòlic i Ramón y Cajal (783), la reurbanització de Pérez Galdós i Giorgeta (628), el soterrament de contenidors de residus urbans en nuclis històrics (622), el carril bici en Serradora (366), la restauració del refugi de la Guerra Civil en Massarrojos (287), la xarxa wifi pública en els pobles de València (236) i la construcció d'un nou camp de futbol i vestuaris en La Torre (213).

Alguns dels projectes de la ciutadania amb més suports han sigut la peatonalització de la plaça de l'Ajuntament per sempre (1.343 suports), una nova línia d'autobús que connecte la ronda nord (840), un augment de la freqüència en el servei de transport públic (652), zones lliures d'excrements i orina d'animals i de persones (569), un carril bici en l'avinguda Primado Reig (564), crear una “ruta del colesterol” entre Benimàmet i Campanar (390) i banys públics autonetejables en el carrer (378).

Els veïns demanen més neteja 

La Federació de Veïns, va considerar aquest dijous “insuficient” l'augment pressupostari de quasi 2 milions d'euros anunciat pel Consistori per a neteja i va lamentar que no augmente la poda. A més, demanen que es compte amb el moviment veïnal per als pressupostos participatius.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento