Comunitat Valenciana

Barcala (PP) sobre el pacte de govern d'Alacant: "Va començar com un circ" i acabarà amb Echávarri "tocant l'acordió"

  • El portaveu del Partit Popular en l'Ajuntament d'Alacant, Luis Barcala, ha assegurat que "abordar" el govern de la ciutat amb sol sis regidors "significa" que "si va començar açò com un circ de tres pistes, molt ens temem que va a acabar amb un alcalde tocant l'acordió, una escala i una cabra".
Luis Barcala, en la sala de premsa de l'Ajuntament, esta setmana
Luis Barcala, en la sala de premsa de l'Ajuntament, esta setmana
EUROPA PRESS
Luis Barcala, en la sala de premsa de l'Ajuntament, esta setmana

Barcala s'ha expressat en estos termes després de l'anunci de l'alcalde, el socialista Gabriel Echávarri, que ha afirmat que no dimitirà per les causes judicials en les quals està immers, i a la renúncia al seu torn presentada pels regidors de Compromís com a conseqüència de la decisió del primer edil.

El lider dels 'populars' en el consistori ha valorat la roda de premsa oferida poc abans per Echávarri, en la qual ha reiterat la seua decisió de romandre en el càrrec, i sobre este tema ha considerat que l'anunci de l'alcalde era alguna cosa "totalment previsible", que els regidors del PSPV ara "es queden a soles en el govern" de manera que "van a tractar de traure avant -amb sis edils- una ciutat que esta paralitzada i que està desgovernada amb 14 edils". "Al final el que tenim és un esperpent", ha incidit Barcala, qui ha subratllat que al seu grup el que li "preocupa" és "la governabilitat d'Alacant".

Respecte a un eventual govern format per sis regidors del PSPV, el portaveu del PP ha assegurat que "el problema no és el nombre, el problema és la capacitat fins hui demostrada per eixos sis regidors per a no governar la ciutat d'Alacant", i en eixe sentit ha considerat que si se'n va "acumulant com han mal gestionat eixos sis regidors les seues respectives àrees, doncs home és molt molt preocupant el que tracten d'assumir la resta de les àrees i suplir el treball que realitzaven fins ara 14 regidors", per la qual cosa "potser el que no han fet en dos anys i mig, que era parlar entre ells, ara mateix no queda més remei que parlar entre tots", ha apuntat.

"Deia fa uns dies l'alcalde que era patològicament optimista, nosaltres molt ens temem que és patològicament altres coses, i eixa obsessió per buscar una excusa que és que el PP no governe ens pareix absolutament insuficient", ha manifestat Barcala en referència a l'argument que ha donat Echávarri este matí, segons el qual mentre hi haja un socialista el PP "no accedirà" al govern municipal.

En eixe sentit, Barcala ha subratllat que la "única justificació" de l'alcalde, "l'objectiu amb el qual va començar la legislatura" i el "únic 'leitmotiv' que tenia el pacte del tripartit" era "intentar que en cap concepte governe el PP", alguna cosa que per al portaveu del partit de l'oposició és "absolutament insuficient com a objectiu".

Així, ha reiterat que "la situació de l'alcalde empitjora dia a dia, però d'una forma a més accelerada", en referència a l'obertura de juí oral anunciada esta setmana pel cas de fraccionament de factures de Comerç en el qual estan acusats l'alcalde i dos assessors, i la investigació de l'acomiadament de la cunyada del mateix Barcala com presumpta represàlia per la denúncia del cas de les factures, iniciada també esta setmana el jutjat d'Instrucció 2 d'Alacant i que afecta Echávarri i al regidor de Recursos Humans, Carlos Jiménez.

En referència a l'agreujament de la situació processal del primer edil i a l'anunci fet públic hui pels regidors de Compromís, que han abandonat l'equip de Govern per la decisió d'Echávarri, Barcala ha opinat que "ahir el panorama era pèssim, hui és el pitjor, però encara així aconseguiran superar-se".

Respecte a l'eixida de Compromís i Guanyar de l'equip de Govern, el portaveu del PP ha indicat que "no és problema sol d'un alcalde que desesperadament s'aferra a la butaca perquè no té alternativa, és un problema d'un tripartit en el qual han emprès la fugida dos dels socis quan el baixell comença a afonar-se, i tots sabem els qui són els primers que se'n van d'un baixell quan este s'afona".

Barcala ha incidit que l'alcalde "no solament no té legitimitat per les urnes per a governar en solitari sinó que a més no té dignitat com a alcalde per a seguir sent-ho", i que qualsevol argument que empre "posant el ventilador sobre el PP" no són més que "excuses" que queden "absolutament sense contingut algun" perquè l'alcalde no té "credibilitat ètica, ni té credibilitat política", ha asseverat.

Finalment, Barcala ha assegurat que des del PP no van "a permetre que esta paralització absoluta implique el que la ciutat perda totes i cadascuna de les oportunitats" d'inversió i els fons europeus contemplats en els pressupostos de 2018.

Així, ha explicat que "els pressupostos de 2018 són els que marquen el 2018 i el 2019, si la legislatura està acabada, està liquidada amb eixe tripartit fallit", i si a més permeteren que els pressupostos "no seguiren avant, s'estancaren o es quedaren condicionats a esta situació", seria una "irresponsabilitat" que des del PP no van a "cometre", ha considerat, i sobre este tema ha apuntat que des de l'oposició tenen "l'obligació de contribuir a la governabilitat", en un moment en el qual no existeix govern de cap tipus", ha conclòs.

CS: ECHÁVARRI "CONTINUA EL DEIXANT DEL PP"

Per la seua banda, la portaveu del grup municipal de Ciutadans, Yaneth Giraldo, ha considerat que l'anunci d'Echávarri renunciant a dimitir suposa "continuar la concatenació d'errors que ha vingut cometent des de l'inici de legislatura", i que malgrat l'argument oferit per l'alcalde segons el qual "no renuncia perquè no vol que el PP corrupte i declarat pel jutge com tal s'instal·le en l'Alcaldia", amb la decisió de no dimitir "el que està fent l'alcalde de la ciutat és continuar el deixant del PP", ha indicat.

Giraldo ha expressat que Echávarri amb la seua decisió el que ha fet és "segrestar la voluntat general de tots els alacantins i impedir que els interessos de la ciutat tiren avant", i sobre este tema ha opinat que ha de "recapacitar la seua decisió perquè governar solament amb sis regidors, encara que afortunadament comptem amb un bon elenc de tècnics en l'ajuntament, serà molt difícil".

"Si ja era difícil amb 14 regidors que eren en l'equip de govern, amb sis i vista la trajectòria que ha portat este equip de govern de disbarats continus i de poc fer doncs molt difícil podran governar", ha continuat Giraldo.

Així, ha reiterat la seua petició a l'alcalde perquè dimitisca i que "no es dedique solament a en una roda de premsa dir que tot ho va a gestionar des de la Junta de Govern, perquè ha de recordar que en les eleccions de maig de 2015 van triar cinc grups polítics perquè decidírem què era el millor per a la ciutat, i no es pot governar des de l'autoritarisme", ha puntualitzat.

Finalment, Giraldo ha incidit que a Echávarri "la situació se li posa molt complicada i hauria d'aclarir quins són les competències i com van a quedar repartides a partir d'ara".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento