Comunitat Valenciana

El PSPV diu que "queden opcions jurídiques" a Echávarri i que no demanarà la seua dimissió si no s'obri juí oral

  • El portaveu del PSPV en les Corts Valencianes, Manolo Mata, ha afirmat que li "queden opcions jurídiques" a l'alcalde d'Alacant, el socialista Gabriel Echávarri, i ha puntualitzat que la seua formació no demanarà la seua dimissió si no s'obri juí oral.
Manolo Mata
Manolo Mata
I. CABALLER/CORTS VALENCIANES
Manolo Mata

Mata s'ha pronunciat en estos termes en la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics, en ser preguntat per la posició del seu partit després del processament d'Echávarri en relació amb presumptes irregularitats en el fraccionament de contractes de la Regidoria de Comerç, en la qual el primer edil tenia competències en el Nadal de 2016.

Sobre este tema, Mata ha puntualitzat que l'orde de processament dictada contra Echávarri és recurrible, amb el que li queden "opcions jurídiques" abans que es dictara un acte d'obertura de juí. "I Gabriel crec que que les explorarà i les durà a terme. El lògic és que recórrega", ha manifestat.

Si l'Audiència -ha prosseguit- confirmara el processament i es dictara obertura de juí, "estaríem en un altre pas i en una situació a la qual ja ens vam comprometre fa mesos": "Vam dir clarament que quan a algú se li obrira juí, l'organització demanaria la dimissió. Situació en la qual no estem", ha postil·lat.

Per la seua banda, el portaveu de Compromís en les Corts, Fran Ferri, ha manifestat que si l'alcalde diu que no dimiteix, la seua formació a Alacant "prendrà les decisions oportunes". "Ha de complir el pacte. Els pactes estan per a complir-los i, si no, té unes conseqüències", ha advertit.

La portaveu adjunta de Podem en les Corts, Fabiola Meco, ha recordat que la seua formació ja demanava la dimissió d'Echávarri i instava el PSPV a retirar-li el suport i a Compromís a tindre un paper "més decidit".

D'altra banda, des del PP, la portaveu adjunta en el parlament valencià, Eva Ortiz, ha demanat al PSPV que "aplique el que demanava quan hi havia altres situacions en altres partits". "Esperem -ha prosseguit- que Echávarri presente de forma immediata la seua dimissió i, si no, que el PSPV prenga mesures".

Al seu juí, Alacant "no pot mantindre esta situació de desastre absolut no solament pel tema de les imputacions, si no perquè eixe govern no està donant solucions als alacantins".

En esta línia, la portaveu parlamentària de Ciutadans, Mari Carmen Sánchez, ha exigit al PSPV que "aparte a Echávarri i que demostre així que es creu la regeneració i la lluita contra la corrupció".

"Alacant -ha assenyalat- és la segona ciutat de la Comunitat Valenciana i en estos moments té el seu alcalde imputat", ha afegit, al mateix temps que ha considerat que "ha de dimitir per coherència i per honor" i ha lamentat que "Compromís i Guanyar mantinguen esta situació".

En esta línea, la portavoz parlamentaria de Ciudadanos, Mari Carmen Sánchez, ha exigido al PSPV que "aparte a Echávarri y que demuestre así que se cree la regeneración y la lucha contra la corrupción".

"Alicante -ha señalado- es la segunda ciudad de la Comunitat Valenciana y en estos momentos tiene a su alcalde imputado", ha añadido, al tiempo que ha considerado que "tiene que dimitir por coherencia y por honor" y ha lamentado que "Compromís y Guanyar mantengan esta situación".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento