Comunitat Valenciana

21 De la Serna espera una victòria del bloc constitucionalista i que es "retorne la tranquil·litat a la societat"

  • El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha mostrat la seua esperança en què el bloc constitucionalista guanye les eleccions del 21 de desembre a Catalunya i es produïsca una "normalització institucional", amb el respecte a la llei i a la Constitució, i sobretot "es retorne la tranquil·litat a la societat catalana, que és una de les grans afectades per la situació".
Íñigo de la Serna a València
Íñigo de la Serna a València
TWITTER ÍÑIGO DE LA SERNA
Íñigo de la Serna a València

En la seua intervenció en la conferencia-col·loqui organitzada pel diari Las Provincias a València, el ministre ha manifestat que desconeix si eixa tranquil·litat "farà possible la tornada d'algunes de les empreses que s'han anat, probablement no", però s'ha mostrat segur que la normalització de la vida política a Catalunya "aconseguirà retornar les ràtios de creixement i generació d'ocupació". "Estic absolutament convençut", ha dit, perquè Catalunya té "el potencial i la capacitat per a fer-ho possible".

El ministre ha repassat algunes de les principals dades macroeconòmiques del país i ha recordat que la situació política a Catalunya ha obligat a revisar l'objectiu de creixement per a 2018 del 2,6 al 2,3 "atenent a eixa situació i als efectes tan negatius sobre l'economia espanyola".

També s'ha referit a les dades d'ocupació del mes d'octubre, que ha qualificat de "espectaculars", però ha indicat que en les xifres a Catalunya es reflecteixen les "conseqüències dramàtiques" de la inestabilitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento