Comunitat Valenciana

Oltra: "Rajoy es dedica a intervindre per la via dels fets a les comunitats que posen en el centre a les persones"

  • La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha assenyalat este dilluns que no pot "eixir de la seua estupefacció" davant el fet que el Govern de Mariano Rajoy "es dedique a intervindre per la via dels fets" les polítiques de les comunitats autònomes que "estan posant en el centre a les persones" en recórrer al Tribunal Constitucional les lleis valencianes de pobresa energètica i funció social de l'habitatge.
Mónica Oltra
Mónica Oltra
EUROPA PRESS
Mónica Oltra

Després de presentar els pressupostos del seu Conselleria en les Corts, ha recordat que hi ha 1,5 milions de llars que viuen en pobresa energètica, quan estem encarant l'hivern, i hi ha "moltíssima" gent que no té accés a l'habitatge i als qui s'ha tirat de les seues cases per no poder fer front a la hipoteca.

Per açò, ha explicat que quan el Govern i el Parlament valencià impulsen unes polítiques antidesnonaments i per a combatre la pobresa energètica "el que no pot ser és que el Govern d'Espanya aplique constantment un biaix ideològic i pose obstacles a poder garantir el dret a l'habitatge, que està arreplegat en la Constitució".

Ha insistit que la llei de pobresa energètica busca "que no es puga tallar el subministrament a les famílies que no poden pagar el gas o l'electricitat". "Quan estem intentant complir la Constitució se'ns intervé per part del Govern d'Espanya per la via dels fets perquè no puguem posar en el centre a les persones i això és una cosa que no té encaix perquè els articles de la Constitució estan per a complir-los, sobretot aquells que tenen a veure amb els drets de les persones", ha postil·lat.

No obstant açò, ha subratllat que el Consell va a seguir defenent els drets de les persones més vulnerables d'este país que estan en una situació d'"emergència social" mentre el Govern de Rajoy "els deixa abandonats la seua sort". "Poc menys que deixa abandonats en la pobresa a milions de persones que a la Comunitat Valenciana estàvem intentant pal·liar la seua situació", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento