Comunitat Valenciana

Ribó anuncia 10.000 m2 de la Marina per a arbrat, zones infantils i foment de la bicicleta

  • L'objectiu és oferir millors servicis i prestacions, tant per als propis usuaris com per a la ciutadania en general.
  • La intervenció s'emmarca en un projecte global anomenat 'Estratègia de Millora de l'Espai Públic' impulsat pel consistori.
  • "L'Ajuntament se sent molt implicat i compromés amb La Marina perquè és l'eix principal per a vertebrar definitivament la ciutat amb el mar", diu Ribó.
La Marina de València
La Marina de València
EUROPA PRESS
La Marina de València

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat un pla que, al llarg de 2018, preveu recuperar 10.000 metres quadrats de la Marina per a ús públic. El projecte, que s'emmarca dins de l'Estratègia de Millora de l'Espai Públic, inclou la incorporació d'arbrat, la creació d'espais infantils i per al foment de l'ús de la bicicleta, entre altres mesures en les quals, a més, se'n va a incentivar la participació ciutadana.

Ribó, que este dijous va recórrer les instal·lacions del saló nàutic 'València Boat Show' que se celebra en la dàrsena pública, també va concretar altres projectes que l'entitat va a emprendre en les pròximes setmanes.

Així ha avançat la pròxima redacció del plec de condicions d'explotació d'amarratges en la dàrsena pública de la Marina i la construcció d'un nou varador que prepara Consorci València 2007. La mesura busca dotar el recinte de millors servicis i prestacions, tant per als propis usuaris com per a la ciutadania en general. En esta línia es volen reforçar les grandàries d'amarratge de 8 i 15 metres, a més d'una marina seca.

"L'Ajuntament se sent molt implicat i compromés amb La Marina de València perquè és l'eix principal per a vertebrar definitivament la ciutat amb el mar", ha reivindicat.

El futur de la Marina

En este sentit, l'edil ha remarcat que "la gestió, la manera de fer en La Marina s'incardina molt bé amb les grans línies, amb el projecte global que tenim per a la ciutat i que passa per impulsar el creixement econòmic sostenible, la mobilitat urbana, els nous sectors d'innovació, la sostenibilitat ambiental, la igualtat d'oportunitats i la inclusió social, especialment dels barris marítims".

Per la seua banda, el director general del Consorci València 2007, Vicent Llorens, ha defés els tres eixos que marquen el full de ruta de l'entitat: "Convertir-nos en pol d'innovació, d'atracció d'inversions per a València, ser referent del sector nàutic i ajudar, com a motor de regeneració, als barris marítims i, per extensió, a tota la ciutat. Cap dels tres vectors pot funcionar sense l'altre".

Llorens ha assegurat que, des de l'inici, es treballa "amb la voluntat de recuperar l'espai públic per a la ciutadania i obrir el territori amb activitats relacionades amb el mar, la nàutica, la cultura, la formació i l'emprenedoria, el turisme i la gastronomia" i que "tota l'activitat s'efectua amb paràmetres sostenibles i amb un perfecte acoble entre la iniciativa privada i la pública".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento