Comunitat Valenciana

El Consell recolza un programa integral d'atenció a les persones que exerceixen la prostitució

  • La Generalitat realitzarà el seguiment de les dones que participen en el programa i sol·liciten l'ingrés en els centres residencials per a dones en risc d'exclusió.
  • L'Ajuntament de València aportarà el cost del programa, que s'eleva a 27.267 euros, i coordinarà les actuacions que es porten a terme.
  • La Delegació del Govern s'encarregarà de l'assessorament tècnic necessari en coordinació amb l'assessoria jurídica de Cáritas Diocesana.
Una prostituta ejerce en la vía pública.
Una prostituta ejerce en la vía pública.
Jorge Paris
Una prostituta ejerce en la vía pública.

El Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, la Delegació de Govern a la Comunitat Valenciana, l'Ajuntament de València i Cáritas Diocesana de València per al desenvolupament d'un programa integral, durant enguany, d'atenció a les persones que exerceixen la prostitució a València.

L'objecte de l'acord, que es vé subscrivint des de l'any 2001, és l'atenció a les persones que exerceixen la prostitució en els carrers de la ciutat i la coordinació i el seguiment necessari entre les diferents entitats que col·laboren per a la realització del programa integral, les bases essencials del qual són la prevenció, sensibilització, acompanyament i intervenció amb les persones que es prostitueixen en els carrers de la ciutat de València, així com la informació sobre tots els tipus de recursos.

La Generalitat coordinarà i realitzarà el seguiment necessari de les dones que participen en el programa i sol·liciten l'ingrés en els centres residencials per a dones en risc d'exclusió depenents de la mateixa. A més, facilitarà informació, orientació i assessorament a les dones del programa amb situacions especials d'estrangeria.

Ajuntament, Delegació i Cáritas

D'altra banda, l'Ajuntament de València aportarà el cost total del programa que s'eleva a 27.267 euros, qui coordinarà les actuacions en els Centres Municipals de Servicis Socials (CMSS), el Centre d'Atenció a persones sense sostre (CAST), el Centre Municipal de la Dona (CMIO) i el Centre de Suport a la Immigració (CAI-AMICS).

Així mateix, aportarà quatre places en pisos per a dones en situació de risc d'exclusió i prestacions socials, entre les quals s'inclou ajudes econòmiques per a l'accés a vivendes o manutenció. També la incorporació al programa d'atenció a l'exclusió (PAES).

Per la seua banda, la Delegació de Govern de la Comunitat Valenciana prestarà, a través de l'Oficina d'Estrangeria a València, l'assessorament tècnic necessari en coordinació amb l'assessoria jurídica de Cáritas Diocesana.

Així mateix, Cáritas Diocesana aportarà un equip de professionals especialitzats per al desenvolupament d'un programa específic de sensibilització, prevenció, intervenció i assistència a les destinatàries de les accions, informació de tots els recursos disponibles i orientació cap a la inserció laboral.

Igualment, formarà part de la coordinadora per a la inclusió de persones en situació de prostitució o tràfic de persones creada per l'Ajuntament de València i col·laborarà en els programes que es creuen a partir de la mateixa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento