Comunitat Valenciana

Vivenda destina a joves menors de 30 anys el 30% d'ajudes al lloguer i adjudica el 43% de les vivendes socials

  • La consellera de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha assegurat que les polítiques de vivenda destinades als joves menors de 30 anys estan "ajudant i propiciant que els joves de la Comunitat Valenciana tinguen més facilitats d'accés a una vivenda", segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

D'esta manera, ha fet un repàs de la gestió en estos anys i ha recordat que el 30% de les ajudes al lloguer de 2016 es van destinar a joves menors de 30 anys i s'espera que en la convocatòria de 2017 la concessió d'ajudes eleve este percentatge.

A més, també ha explicat que durant esta legislatura el 43% de les adjudicacions de vivendes socials del parc públic s'ha atorgat a joves menors de 30 anys i suposen el 60% dels contractes en les vivendes de VPO.

La consellera ha fet este balanç de la gestió de la Conselleria en esta matèria durant la reunió que ha mantingut amb representants del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana. A la trobada han assistit el responsable de vivenda, Miguel Vargas, i el tècnic de programes, Raúl Almarcha, així com la directora general de Vivenda, Rebeca Torró, la directora de l'Entitat d'Infraestructures de la Generalitat Valenciana, Helena Beunza, així com la nova directora gerent de l'Autoritat de Transport Metropolità de València, María Pérez.

Salvador ha assenyalat que la Generalitat està realitzant "grans esforços" per a aconseguir que la vivenda siga un dret essencial i garantir el seu accés a tothom. En este sentit, "som especialment sensibles amb col·lectius com el dels joves, que troben moltes dificultats per a accedir al mercat lliure de lloguer a un preu raonable i nosaltres, com a administració pública, tenim l'obligació d'ajudar-los".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento