Comunitat Valenciana

L'Ajuntament de València inicia el procés participatiu per a la millora del parc Manuel Granero

  • L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Parcs i Jardins, iniciarà este cap de setmana el procés participatiu per a la millora del parc Manuel Granero, en el barri de Russafa, segons ha informat el consistori en un comunicat.

La regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, ha anunciat que dissabte que ve tindrà lloc en Russafa el primer taller de participació amb les associacions d'esta zona de la ciutat, obert a tots els veïns i veïnes que desitgen implicar-se en la millora del citat espai. El procés culminarà amb la redacció del projecte de remodelació del parc.

"No partim de zero. En el barri de Russafa ja hi ha fet un important treball previ d'estudi i discussió d'este espai. En este debat, també va participar el veïnat juntament amb tècnics especialistes", ha destacat l'edil.

L'Ajuntament ha explicat que esta experiència prèvia es tindrà en compte pels responsables de l'actual procés participatiu per a completar-ho i aconseguir que la projectista puga arreplegar, amb la finalitat d'incloure-les en el projecte, totes les idees i les necessitats que, "amb el preceptiu consens veïnal, vagen sorgint, noves o antigues, i que puguen incloure's".

Pilar Soriano ha assenyalat que "este procés arreplegarà les principals necessitats que es perceben en el parc i generarà consensos entre la ciutadania sobre les línies d'actuació i millora que es proposen per a l'espai".

La iniciativa va començar al setembre i s'allargarà fins a novembre, ha apuntat l'administració local, que ha assenyalat que per a desenvolupar-la s'ha configurat una comissió de seguiment que contribuirà a impulsar i dinamitzar el procés participatiu comptant amb una representació del teixit associatiu del barri i del veïnat del mateix parc.

Al seu torn, es realitzaran diferents tallers oberts a tots els veïns i veïnes de Russafa, un dedicat als més xiquets i un altre que tractarà d'arreplegar la mirada de gènere i de l'urbanisme inclusiu, ha agregat el consistori.

"ARRIBAR A CONSENS"

El d'este dissabte serà el primer dels tallers oberts i tindrà lloc en el mateix parc. L'activitat estarà orientada a identificar necessitats i recopilar línies d'actuació per a la millora del parc.

"Des de la regidoria de Parcs i Jardins estem convençuts que, esta vegada sí, podrem arribar a un consens que satisfaça les necessitats del veïnat", ha afirmat la responsable municipal.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento