Comunitat Valenciana

Vicente Soriano: "Vaig passar dies molt roïns. Em van dir que Soler havia ordenat segrestar-me i també la meua esposa"

  • L'expresident del València CF Vicente Soriano ha narrat davant el jutge com es va assabentar del seu suposat intent de segrest al març de 2014 i com es va sentir: "Vaig passar dies molt roïns. He passat per una situació que ni al meu pitjor enemic li la desitge. Em van dir que Juan Bautista Soler -un altre expresident del club- havia ordenat segrestar-me i al principi també pensaven en la meua esposa".
Vicente Soriano en una imatge d'arxiu
Vicente Soriano en una imatge d'arxiu
EUROPA PRESS
Vicente Soriano en una imatge d'arxiu

Soriano ha declarat este dijous, com a testimoni -i víctima-, en el juí que se segueix des d'ahir en la secció segona de l'Audiència de València contra Soler, l'empresari italià Ciro d'Anna i el ciutadà magrebí Abdellatif Laarouibi, per intent de segrest. Tots ells s'enfronten a una pena de nou mesos de presó per un suposat delicte de detenció il·legal, tal com reclama provisionalment el ministeri fiscal.

La Fiscalia sosté que els tres van acordar segrestar Soriano al març de 2014 perquè saldara el seu deute amb Soler i per a açò van comptar amb Rachid Behdaoui, confident de la Policia i actualment fugit de la justícia. La idea era introduir-lo en una furgoneta i traslladar-lo a una planta baixa d'Alfafar per a després portar-li-ho a l'estranger. Behdaoui va explicar a la policia els fets i, després d'uns seguiments i gravacions, es van fer detencions.

En la seua compareixença, Soriano ha començat aclarint que va tindre "relació" amb Soler, encara que no d'amistat, i ha reconegut que entre ells hi havia un conflicte econòmic relacionat amb un deute favorable a l'altre expresident -per la venda d'unes accions-, segons sentència del Tribunal Suprem, amb la qual no s'ha mostrat conforme.

Ha explicat que a l'abril de 2014 va rebre la visita de dos agents de Policia que li van citar en la comissaria per la seua "protecció". Així, va acudir i el comissari li va comunicar que "algú" volia fer-li mal "per un motiu econòmic". "Em vaig quedar perplex perquè intencionadament jo mai he volgut fer mai dany a ningú", ha manifestat.

El comissari li va demanar que prenguera "precaucions", que modificara les seues rutines i, si podia, abandonara el seu domicili durant un o dos mesos. "Em vaig espantar moltíssim. Et creen una ansietat que és difícil de suportar", ha dit, per a agregar que en eixe moment no li van donar més detalls sobre els autors o el contingut de les amenaces.

Als pocs dies, ha comentat que es va presentar en el seu despatx Rachid i va demanar mantindre una trobada, a la qual ell va accedir perquè li agrada "rebre a tothom". En eixa trobada li va manifestar que era una "professional" i que hi havia una persona que volia fer-li mal. Va ser en eixe moment quan, segons ha afirmat, va relacionar els fets amb el que li havia transmès la Policia.

"Va estar una hora relatant-me el pla, tot el que anava a ocórrer", ha explicat. "Em va dir que era Soler, que hi havia una sèrie de persones involucrades en l'intent de segrest i en principi també pensaven en la meua esposa. Que m'estaven seguint molt temps i em va ensenyar un dossier amb fotos meues. El meu ànim anava baixant", ha afegit.

Rachid no deixava de transmetre-li, ha reproduït, que Soler "era una persona realment roïna i que ho havia contractat personalment per a dur a terme el treball. Em deia que era un pocavergonya i que no havia complit amb la seua paraula", ha dit.

"M'ANAVEN A TALLAR ALGUNA COSA"

En la reunió li va explicar que el pla ho anaven a executar "uns colombians" i consistia a segrestar-li enfront d'un col·legi cèntric de València, ficar-li en una furgoneta i portar-li a França fins que ell o la seua família pagaren "el que els donara la gana". "Si no ho féiem -ha prosseguit-, m'anaven a tallar alguna cosa. L'endemà em tallarien una altra cosa i s'ho manarien a la meua família, i per tercera vegada em tallarien una altra cosa més".

Després d'açò, ha indicat que la idea era portar-li de nou a Espanya i deixar-li en una gasolinera amb estupefaents i una mica de diners. "Rachid també va involucrar el fill de Soler en el pla i em va descriure a més persones que jo no coneixia", ha asseverat. Després d'escoltar-li, ha comentat que li va donar les gràcies i que Rachid "solament" li va demanar alguna cosa a canvi: "Que si li passava alguna cosa, cuidara de la seua família".

Seguidament Soriano va cridar a la Policia i els va comentar la seua trobada amb Rachid. Va fer una declaració per escrit i l'endemà es va assabentar de les detencions. "Vaig passar dies molt roïns", ha afirmat, i en ser preguntat per si és cert que amagava 15 milions d'euros en la seua vivenda, ha respost: "Ni 15 ni 15.000".

Després de Soriano ha prestat declaració un agent de Policia Nacional que va intervindre en les investigacions. Este testimoni ha descrit a Rachid com una persona "amb molta verborrea, que aparenta molt, parla molt". Ha comentat que es va posar en contacte amb ell perquè es coneixien d'altres detencions que li havien practicat.

Ha indicat que Rachid va insistir a reunir-se amb ell de manera "urgent" i en la trobada li va transmetre el pla de segrest i li va ensenyar documentació. Així, li van donar credibilitat i van començar a investigar-ho i fer seguiments. "Rachid va demanar des del primer moment portar un micròfon per a demostrar el que deia", ha dit l'agent, qui ha manifestat que "solament" tenien les seues manifestacions amb el que no podien contrastar el que deia per cap altre mitjà.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento