Comunitat Valenciana

El Consell no s'alinearà a favor de l'aplicació del 155 si Puigdemont convoca eleccions

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha subratllat este dijous que si el seu homòleg català, Carles Puigdemont, decideix convocar "dins de la llei" eleccions a Catalunya, l'executiu valencià no s'alinearà a favor de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola.
Puig en la tribuna de les Corts
Puig en la tribuna de les Corts
TWITTER SOCIALISTES VALENCIANES
Puig en la tribuna de les Corts

Puig ha assegurat que no li agrada ni la suspensió de l'autonomia ni tampoc la de les garanties estatutàries i constitucionals provocades per la Generalitat catalana perquè són decisions que no van "pel camí de la convivència", sinó que és "un camí erràtic" i "no porta a cap solucions per als ciutadans".

"Més enllà d'una campanya electoral cal superar el frontisme, que no és la solució de futur i és molt important acabar amb la divisió frontal que empobreix Catalunya i Espanya", ha reivindicat Puig, qui ha admès que li hauria agradat que Puigdemont haguera assistit este dijous al Senat i anunciat comicis electorals. "No estem per a rèdits polítics i regals cortoplacistes perquè si volem arreglar esta qüestió cal aplicar la llei i dialogar", ha subratllat.

Així ho ha indicat Puig en la sessió de control, en resposta a una formulada pel portaveu de Podem, Antonio Estañ, sobre si com a president de la Generalitat Valenciana "està a favor de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola aprovada pel Govern del PP".

Estañ ha considerat l'aplicació d'este article és una "irresponsabilitat" i "la solució perfecta per a una visió suïcida d'Espanya" i ha lamentat que el PSOE haja pres algunes decisions "situant-se més prop del problema que de la solució".

"ÚLTIMA INSTÀNCIA"

Puig ha manifestat "amb total claredat" que a ell "en cap cas" li agrada aplicar el 155 com no li agrada a "cap demòcrata i persona que creu en la Constitució" perquè sap que la seua engegada és "l'última instància" pel "problema que suposa" i, en este punt, ha lamentat el "fracàs de la política".

"Des de primer moment sempre he dit que el problema se soluciona combinat dos qüestions: la legalitat democràtica i el diàleg", ha subratllat el cap del Consell, qui s'ha preguntat "com es pot construir trencant les regles del joc i avançar en un conflicte polític sense política".

Al seu juí, continuar sense dialogar i trobar espais de trobada era "una enorme irresponsabilitat" perquè cada dia "empitjora esta qüestió". No obstant açò, ha remarcat que encara "hi ha temps perquè eixa ferida no es faça més greu".

ALÇAR EL LLISTÓ

Per a Puig, és el moment de "alçar el llistó tots" i intentar buscar solucions perquè "n'hi ha" i ha defès l'esperit de diàleg que va haver-hi en la Transició espanyola. "Volem viure junts, reformar la Constitució perquè de veres els pobles tinguen la capacitat suficient per a desenvolupar-se i això el volem fer junts amb els catalans", ha considerat.

"Estem en hores decisives i és fonamental que els afectes i sentiments positius estiguen per damunt de la visceralitat i la radicalitat, que no porta a un bon camí, i em referisc al fet que es defenga el ben comú i no s'use una bandera per a pegar al del costat", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento