Comunitat Valenciana

Escola estrena la campanya del 'Voluntariat pel valencià' amb un còmic

  • 'El carrer del Voluntariat pel Valencià' és el títol de la narració gràfica que presenta Escola Valenciana per a promoure la creació de nous parlants de valencià.
Escola estrena la campanya del Voluntariat pel Valencià amb un còmic
Escola estrena la campanya del Voluntariat pel Valencià amb un còmic
ESCOLA VALENCIANA
Escola estrena la campanya del Voluntariat pel Valencià amb un còmic

Enguany, el 'Voluntariat pel Valencià', un projecte social "de gran acolliment" de l'entitat cívica i la seua federació d'entitats, ha recorregut a un còmic per a fer la seua campanya anual, que reclama la participació de voluntaris i aprenents i per a iniciar persones en un primer contacte amb la llengua pròpia, mitjançant la "conversa espontània i amigable, una hora a la setmana, durant 10 setmanes", explica el col·lectiu a través d'un comunicat.

El còmic, que es podrà veure en forma de suports publicitaris en els carrers i places de les ciutats, ha sigut confeccionat per Escola Valenciana. L'il·lustrador Toni Cabo ha realitzat els dibuixos i el coordinador de Comunicació de l'entitat, Joan Cortés, ha redactat el guió dels diàlegs.

Este projecte desitja trencar els formats habituals per a oferir "una microhistòria que reflectisca un trosset de realitat d'una societat valenciana ja amerada per la diversitat lingüística i cultural, que busca canals per a establir ponts entre comunitats lingüístiques", ha expressat Joan Cortés.

D'esta manera, es pretén "promocionar el coneixement de l'entorn immediat i territorial, crear hàbits de tolerància i respecte davant esta policromia social i usar ressorts actius d'educació inclusiva per a

construir una convivència alimentada pels valors democràtics", afig.

ARGUMENT I PERSONATGES

L'argument de la història retrata un moment en el bar Ourense, regentat per Lola, una gallega franca i simpàtica. En la terrassa, estan

Fina i Manel, dos jubilats que dediquen part del seu temps lliure a participar com a voluntaris lingüístics. Justament, en l'establiment treballen dos dels seus aprenents, Amina i Mihai, la primera d'origen marroquí i ell procedent de Romania. Els dos ja s'han llançat a parlar en valencià. Per la seua banda, Xesco és el cuiner, un simpàtic motorista, i la resta dels personatges són pintors que estan fent una reforma pel barri.

Des d'Escola subratllen la voluntat que el còmic es convertisca en un recurs didàctic que treballe la diversitat lingüística i cultural en els centres educatius.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento