Comunitat Valenciana

Consell demana a Foment incloure la Llei de l'Horta als estudis del túnel passant i d'alta velocitat València-Castelló

  • La consellera de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha remès un escrit al ministre de Foment, Íñigo de la Serna, perquè es tinga en compte la Llei de l'Horta, impulsada pel Govern valencià, en els estudis informatius del nou eix passant nord-sud de València i de la línia d'alta velocitat entre València i Castelló.

En la carta, la consellera ha recordat que, en estos moments, la Llei de l'Horta està en tramitació així com el Pla d'Acció Territorial (PAT) de l'Horta. "És de vital importància que els condicionants derivats d'esta llei i del pla siguen incorporats durant la realització dels estudis informatius des d'un primer moment", ha indicat Salvador.

En este sentit, la consellera ha assenyalat que estes actuacions travessen zona d'horta i que, per tant, és necessari que el Ministeri tinga en compte els instruments impulsats pel Consell i preste "una especial atenció a la integració paisatgística, tant a nivell general com de detall". Per açò, des de la Conselleria han remès també el text del projecte de llei, de la Generalitat Valenciana, de l'Horta de València, i la normativa del seu pla d'acció territorial perquè els tècnics del Ministeri el puguen estudiar.

Cal recordar que la Llei de l'Horta de València té prevista la seua aprovació l'any 2018, és a dir dins dels terminis d'execució dels estudis informatius que tenen fixada la seua realització en 24 mesos.

Així mateix, la consellera recorda que encara que els estudis informatius s'han hagut de realitzar de nou atés que les declaracions d'impacte ambiental van caducar, és intenció de la Generalitat "ajudar a agilitzar els seus tràmits al màxim per a accelerar, en la mesura que siga possible, els terminis d'estes infraestructures tan importants per a la Comunitat Valenciana i la ciutat de València".

També la consellera ha transmès al ministre la seua "satisfacció per la recent reunió amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, en la qual s'ha tractat el desbloquege de diferents aspectes clau per al desenvolupament de les infraestructures valencianes", així com la seua confiança en què "les pròximes reunions de treball entre les dos institucions donen el seu fruit i puguem seguir millorant la vida dels valencians gràcies a la col·laboració de les dos institucions".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento