Dimecres passat es va informar de la detenció d'una persona i este divendres s'han conegut tres més.

La Fiscalia Provincial de València va obrir d'ofici una investigació per estos incidents, que es van produir en una manifestació vespertina no autoritzada el 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, per part d'un grup de violents d'extrema dreta a participants i periodistes que cobrien la manifestació convocada per la Comissió 9 d'Octubre sota el lema 'Sí al valencià'.

Paral·lelament, la Xarxa Espanyola d'Immigració i Ajuda al Refugiat va presentar en Fiscalia una denúncia perquè s'investigaren estos atacs, que atribueixen a "integrants" del grup ultra Yomus.

Per la seua banda, hui mateix el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, es referia a estos fets en recordar que el dilluns es va iniciar una investigació sobre els incidents, el dimarts es van dur a terme una sèrie d'identificacions, el dimecres al matí va haver-hi una reunió entre la Policia Nacional i la Fiscalia de València i eixa vesprada es va procedir a la primera detenció.

"Ara mateix el cas està judicialitzat, cal respectar els temps de la Justícia i estem treballant de la mà amb l'autoritat judicial", ha apuntat Moragues.

El delegat també ha ressaltat que en les pròximes hores està previst que es faça entrega per part de Delegació a Fiscalia d'un informe complementari i ha apuntat que s'estan visionant imatges i estan traslladant a les persones perjudicades o agredides que "presenten denúncia i aporten tot tipus d'arxius, de vídeos i d'imatges que puguen servir per al procés judicial que ja s'ha iniciat".

Consulta aquí más noticias de València.