Comunitat Valenciana

Marzà acusa el PP de "profund desconeixement" del que passa en aules i de demanar la seua dimissió des del primer minut

  • El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha acusat este divendres el PP de "profund desconeixement" dels quals passa en les aules i de demanar la seua dimissió des de "el primer minut" del seu nomenament.
Aprovat l'avantprojecte de la nova llei de mecenatge
Aprovat l'avantprojecte de la nova llei de mecenatge
EUROPA PRESS
Aprovat l'avantprojecte de la nova llei de mecenatge

Marzà ha realitzat estes declaracions en la roda de premsa posterior al Ple del Consell, en ser preguntat per la petició del PP en les Corts al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, perquè li retire la cartera d'Educació a Compromís -que ocupa Marzà- amb l'objectiu de "frenar l'adoctrinament nacionalista en les aules" i ha demanat l'obertura d'una investigació "després de la distribució en els centres públics d'una agenda escolar amb el mapa dels 'Països Catalans'".

Per al conseller, "no és una novetat que el PP demane que no continue en la Conselleria. De fet, ho demana des del minut dos de ser nomenat, sense esperar a fer cap tipus de política", ha assegurat. Per açò, considera que esta nova sol·licitud no té a veure amb les polítiques que duu a terme "sinó pel simple fet de demanar dimissions com sempre des del primer minut".

En la seua opinió, "les pròpies acusacions d'adoctrinament a una Conselleria en la qual la immensa majoria dels seus càrrecs som mestres i sabem el que implica educar persones crítiques i sense dogmatismes, es desacrediten per si mateixes".

És més, ha agregat, "tots els currículums dels centres educatius emanen d'una llei estatal, tots continuen sent els mateixos que hi havia quan governava el PP i segueixen les mateixes normatives. La inspecció segueix fent la mateixa tasca", ha asseverat.

Al seu entendre, "més enllà d'intentar buscar inflamar una polèmica, darrere d'eixes paraules (del PP) hi ha un profund desconeixement com a mínim del que passa en les aules".

El conseller ha defès així que "els i les mestres el que volen és que els xiquets aprenguen, siguen crítics, que tinguen capacitat de ser xiquets cada dia més feliços i acompanyar-los en el seu moment a dia". Tant és així, que en el seu departament estan "plenament contents i orgullosos del professorat i de com treballa i ajuda al fet que els nostres xiquets i xiquetes tinguen un dia millor", ha subratllat.

Quant a les agendes a les quals es refereix el Partit Popular, Marzà ha assegurat que "la Conselleria no té res a veure amb eixes agendes". "De fet, -ha puntualitzat-, tenen en un logo que és el de l'anterior Conselleria, no l'actual, que no ha estat validat per la Conselleria i per tant no tinc res que dir sobre este tema", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento