Agents especialitzats en turisme idiomàtic de set països visiten la Comunitat Valenciana
Agents especialitzats en turisme idiomàtic de set països visiten la Comunitat Valenciana GVA TURISME

El grup està format per representants de 12 agències del sector de l'ensenyament i l'aprenentatge d'idiomes a els qui els interessa conéixer la nostra destinació alhora que establir contacte amb escoles federades d'espanyol per a estrangers que hi ha a la Comunitat Valenciana, explica la Generalitat en un comunicat.

Així, durant estos dies, del 11 al 14 d'octubre, el grup tindrà l'oportunitat de visitar les tres províncies, realitzant tant visites a les escoles com visites turístiques, fonamentalment de contingut cultural, i degustacions de la nostra gastronomia.

Este viatge per la Comunitat Valenciana s'organitza a través de l'Agència Valenciana del Turisme, en coordinació amb Fedele Comunitat Valenciana (Federació d'Escoles d'Espanyol com a Llengua Estrangera) que compta en l'actualitat amb tretze escoles acreditades per l'Institut Cervantes.

Des que es va crear la Federació els seus esforços s'han dirigit la promoció de l'oferta educativa de l'ensenyament de l'espanyol com a llengua estrangera. Les característiques principals de les escoles són la dedicació a l'ensenyament de la llengua i la cultura hispàniques i l'oferta d'un programa d'activitats extraescolars ampli.

El secretari autonòmic de l'Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha volgut destacar que "este tipus de turisme ofereix un gran interés per les seues repercussions econòmiques, ja que es combina amb visites als atractius culturals, al patrimoni sociocultural i al consum de productes complementaris".

SECTOR "EN AUGE"

En esta línia, ha recalcat que "el turista idiomàtic, a més, és un bon prescriptor per a difondre posteriorment les qualitats de la nostra destinació". Per a Colomer "es tracta d'un segment del turisme cultural, actualment en auge, la motivació principal del qual és aprendre la llengua i conéixer la cultura, costums i societat espanyola i que a més de beneficis econòmics ofereix altres avantatges com impulsar la desestacionalització, la difusió cultural i la fidelització al territori".

Finalment, l'Agència Valenciana del Turisme subratlla que l'objectiu de la iniciativa és impulsar la promoció i l'activitat del turisme idiomàtic a la Comunitat, que té un bon posicionament en el conjunt d'Espanya.

Consulta aquí más noticias de València.