Comunitat Valenciana

Fuset lamenta que el 9 d'Octubre es "tacara" amb "violència" i la presència de membres d'Interagrupació protestant

  • VALÈNCIA, 10 (EUROPA PRESS)

El regidor de Cultura Festiva en l'Ajuntament de València, Pere Fuset, ha lamentat este dimarts que la ciutat i la celebració del 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, es veren este dilluns "tacades per la violència d'una extrema dreta" que "tots els demòcrates" han de "condemnar".

Igualment, en declaracions als mitjans de comunicació, ha considerat una "imatge trista" la "presència de determinats dirigents de la Interagrupació de Falles" de València en la manifestació que es va dur a terme de forma paral·lela a l'organitzada, amb autorització, per la Comissió 9 d'Octubre en favor del valencià.

"La violència no té espai en una ciutat plural ni pot tindre espai ni cabuda en les nostres festes", ha indicat l'edil. Així, ha assenyalat, en al·lusió a la presència de representants de la Interagrupació de Falles en la marxa convocada enfront de la de la Comissió 9 d'Octubre, que "els fallers i les falleres" lamenten eixa circumstància.

El també president de la Junta Central Fallera de València ha ressaltat, en este sentit, que els membres del col·lectiu faller no poden "permetre que ningú puga associar la imatge d'una festa plural i diversa amb una violència que tots els demòcrates" han de "condemnar".

Pere Fuset ha agregat que confia "en la maduresa dels fallers i les falleres per a saber defendre la seua festa i desvincular-la de qualsevol violència física o verbal en una ciutat en la qual tots tenen cabuda i poden defendre les seues idees sense recórrer a la violència".

Per la seua banda, el president de la Interagrupació de Falles de València, Jesús Hernández, ha explicat a Europa Press que este dilluns va acudir a la manifestació paral·lela a la de la Comissió 9 d'Octubre mogut pel seu "sentiment" i el seu "cor" i no per la seua condició de faller ni el càrrec que ocupa en este col·lectiu.

"Ahir ni em va moure la falla ni el càrrec, sí el meu sentiment i el cor" per a "anar a una concentració a València a reivindicar que no som catalans, ni independentistes sinó espanyols i valencians", ha explicat. "Açò és l'única cosa que ens mou", ha insistit.

"CANTAR I REIVINDICAR"

Hernández ha afirmat que en eixa concentració "tot el que hi ha hagut ha sigut respecte i civisme" i ha apuntat que els participants pretenien "cantar i reivindicar" que són "ciutadans espanyols i valencians". Ha agregat, en conseqüència, que és "fals" que fóra una "concentració d'extrema dreta" encara que ha assenyalat que és "cert que en un moment donat un grup d'ultres o exaltats van intentar trencar" l'acte.

"En un moment apareixen els ultres i trenquen la tranquil·litat", ha asseverat, al mateix temps que ha dit que ell és "el primer que condemna eixes actuacions" perquè "les coses no s'arreglen així". "Llevat d'un grup de 40 o 50 bojos, als quals no se'ls pot cridar d'una altra manera, va haver-hi respecte. Era totalment pacífica", ha agregat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento