Comunitat Valenciana

Ribó a Moragues després dels incidents: "Complisca amb les seues obligacions o done pas a qui complisca la Constitució"

  • L'alcalde de València, Joan Ribó, ha demanat este dimarts al delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, després dels incidents registrats este dilluns en la manifestació del 9 d'Octubre, que "complisca amb les seues obligacions", entre elles la Constitució, i que si no ho fa "es retire" per a donar pas a una persona que faça respectar la Carta Magna.
Joan Ribó en una imatge d'arxiu
Joan Ribó en una imatge d'arxiu
Europa Press
Joan Ribó en una imatge d'arxiu

Ribó s'ha pronunciat d'esta manera en declaracions als mitjans de comunicació després d'assistir a l'inici de curs de la nova seu de la Universitat Popular de Nou Moles, en al·lusió als altercats registrats en la manifestació celebrada amb motiu del Dia de la Comunitat Valenciana.

El primer edil, que s'ha mostrat "enfadat" i "preocupat", ha destacat que "manifestar-se, en primer lloc, és un dret fonamental" que arreplega "la Constitució Espanyola" i que "totes les institucions" han de "respectar i vetlar".

Després d'açò, ha subratllat que el delegat del Govern és "el principal responsable que es respecte en València i a la Comunitat Valenciana" i ha lamentat que "ahir no es va respectar en la manifestació del 9 d'Octubre".

D'esta manera, ha demanat Juan Carlos Moragues que "complisca amb les seues obligacions" i li ha dit que si no ho fa "es retire" i "done pas a una persona que complisca la Constitució i amb les seues obligacions". "Hui li demane que complisca amb les seues obligacions i si no les compleix, es retire i done pas a una persona que complisca la Constitució i amb les seues obligacions", ha plantejat.

L'alcalde ha assegurat que "València és un lloc de tolerància, un lloc multicultural en el qual tots podem opinar el que vam crear" i en el qual "la Constitució s'ha de respectar", al mateix temps que ha criticat que este dilluns el delegat del Govern "no es va comportar com a responsable de fer complir la Constitució en esta ciutat".

Joan Ribó ha afirmat que la marxa d'este dilluns, organitzada per la Comissió 9 d'Octubre "pel valencià", estava "convocada" en forma i "autoritzada" i ha censurat que "una manifestació d'ultradreta la trencara" i que es produïren "agressions que s'han pogut veure en muntons de vídeos".

El responsable municipal ha assenyalat que eixos són "comportaments" davant els quals "l'única cosa que es pot permetre és dir" a Moragues "que si no sap complir amb les seues funcions no ha d'estar en el lloc que ocupa".

Igualment, l'alcalde de València ha indicat que el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana ha de també "identificar" a "les persones que han actuat amb violència" per a "prendre mesures, denunciar-les adequadament i portar-les on cal portar-les". "Té mitjans per a açò, els que hem vist tots i els que no haurem vist tots però ell si coneixerà", ha precisat.

Ribó ha reiterat que la capital valenciana és "una ciutat oberta i molt pluricultural" a la qual "li agrada la gent" i ha lamentat que "en algun moment" haja "patit atacs de violència o d'intolerància absoluta per part de gent amb comportaments que tradicionalment s'han cridat feixistes o, almenys, d'ultradreta".

"CONTRADICCIÓ MOLT GRAN"

"Crec que que és clar i ahir ho vam veure", ha apuntat el primer edil, que ha indicat que "hi ha una contradicció molt gran entre el que vam veure ahir i el que marca la nostra Constitució, la de tots, de la qual estem parlant tant".

L'alcalde ha reiterat que tant el "dret de reunió" com el de "manifestació" són "drets fonamentals" recollits en la Carta Magna. "La Constitució espanyola diu que ens podem manifestar per una causa justa i que solament en alguns casos, quan hi haja elements o possibilitats de violència, les autoritats governatives tenen la possibilitat d'impedir les manifestacions", ha comentat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento