Comunitat Valenciana

Ribó demana a Generalitat i Parlament català "una mica més de respecte" al 9 d'Octubre

  • Considera que la imatge de la Comunitat "pot quedar distorsionada" per la coincidència amb el ple on es podria declarar unilateralment la independència.
  • L'alcalde ha cridat a "plantejar-nos seriosament que és la festa dels valencians", a més d'"un dia per a estar units i treballar per al nostre país".
  • "Els valencians treballem en el que és nostre, ens hem de preocupar dels nostres problemes, que tenim i molts", assegura.
Ribó atenent als mitjans de comunicació
Ribó atenent als mitjans de comunicació
EUROPA PRESS
Ribó atenent als mitjans de comunicació

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha reclamat a la Generalitat i al Parlament català "una mica més de respecte a un rei tan important com Jaume I", per la commemoració dilluns que ve del 9 d'Octubre, dia de la Comunitat Valenciana, en coincidència al ple on es podria abordar la declaració unilateral d'independència (DUI) de Catalunya. Per açò, ha expressat la seua preocupació perquè la imatge de la Comunitat "pot quedar distorsionada".

En una entrevista en la Cadena Ser, Ribó ha manifestat així la seua queixa "en actitud de broma i en pla de debò" a les autoritats catalanes, preguntat sobre si l'hipotètic debat sobre la declaració d'independència -suspés pel Tribunal Constitucional- podria afectar el 9 d'Octubre.

Es tracta d'un data que ha recordat que "Jaume I li la va demanar fa més de 150 anys" i davant el que ha demanat "una mica més de respecte a un rei tan important". "És la festa nacional del nostre país", ha manifestat. Davant la coincidència de les dos celebracions, Ribó ha cridat a "plantejar-nos seriosament que és la festa dels valencians", a més d'"un dia per a estar units i treballar per al nostre país".

Més encara "en una situació complicada, en el sentit que tenim un nivell d'inversió molt més baix que el de la resta de comunitats autònomes i un nivell d'infrafinançament i falta d'infraestructures molt elevat". Una situació per la qual ha reivindicat "dir tots a una que ja esta bé' i amb molta fermesa". "Hem de treballar per a, com dic sempre, no ser més que ningú però tampoc menys", ha manifestat.

En qualsevol cas, Ribó ha assegurat que "personalment" no creu que la situació de Catalunya puga agreujar el 9 d'Octubre. Sí li "preocupa" que "en un dia on la imatge ha de ser la d'un poble valencià, una Comunitat que ha de dir a una 'volem una sèrie de coses', quede distorsionada per determinades coses a Catalunya". "La resta no (em preocupa) especialment: els valencians treballem en el que és nostre, ens hem de preocupar dels nostres problemes, que tenim i molts".

Defén el repartiment de la senyera

D'altra banda, preguntat per la polèmica entorn del repartiment de la persona que ha de portar la Reial Senyera en la processó cívica del 9 d'Octubre -València en Comú la porta enguany i PSPV en 2018-, Ribó ha valorat amb normalitat que "els grups que estan en el Govern (local) i el que està en l'oposició (Ciutadans) tinguen també l'orgull de portar-la".

Així, sobre les critiques dels 'populars', ha reconegut que el PP va ser "el partit més votat" en les últimes eleccions, com "també és cert que hi ha nou regidors que estaven en una situació excepcional: imputats com sabem tots".

En la legislatura actual, ha assenyalat que "hi ha quatre 9 d'Octubre i cinc grups (municipals)", per la qual cosa veu impossibilitat que cada any la porte un representant de cada formació. Açò sí, Ribó s'ha compromés que "quan siga alcalde" -en el cas que repetisca en 2019)- la primera Senyera es puga "cedir al PP". "No hi ha cap problema", ha asseverat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento