1 Puig demana "respecte" per al Dia de la Comunitat en assenyalar el Parlament català el seu ple per al 9 d'Octubre
1 Puig demana "respecte" per al Dia de la Comunitat en assenyalar el Parlament català el seu ple per al 9 d'Octubre Europa Press

Davant eixa coincidència, ha demanat este dijous, a qui haja convocat el ple, que explique "el que li importa la resta de comunitats autònomes i per què ho fa coincidir exactament amb el dia de la Comunitat Valenciana".

"El 9 d'Octubre és la festa dels valencians, en la qual reivindiquem la nostra forma de ser i en la qual, a més, enguany continuem amb una reivindicació de justícia i d'igualtat entre ciutadans i de singularitat entre territoris", ha recordat.

En atenció als mitjans a Alacant, després d'assistir a la constitució de l'Agència Valenciana de la Innovació, ha precisat que el Consell mira "per l'interés de la Comunitat i del conjunt" i ha defès en relació a Catalunya que es treballa perquè "el diàleg siga la millor via, perquè és la via".

"La democràcia no existeix si no hi ha Estat de Dret; però al mateix temps les lleis sorgeixen de la política", ha dit, per a incidir en la petició de diàleg: "Hui millor que despús-demà perquè s'haguera hagut de parlar durant molt temps i no s'ha parlat". Per açò, encara que ha dit ser "no equidistant", sí ha evidenciat que "hi ha moltes responsabilitats".

Preguntat sobre la possibilitat que la Generalitat Valenciana siga un mediador entre Catalunya i l'Estat, Ximo Puig ha indicat que no es tracta de mediadors, sinó de "voluntat de parlar i de posar per damunt de tot l'interés general de les persones, la convivència i els valors que ens fan ser persones".

BANC SABADELL

D'altra banda, qüestionat sobre el futur del Banc Sabadell, que hui decideix si trasllada la seua seu fora de Catalunya, Puig ha dit que "potser el silenci siga la millor resposta".

"Vull dir que és evident que ens agradaria que esta situació no es donara, però és evident que el Banc Sabadell té interessos molt importants a la Comunitat Valenciana i molt específicament en la província d'Alacant", ha comentat.

Inquirit sobre si opinava que el trasllat a la Comunitat seria una bona notícia, Ximo Puig ha afirmat que és "complicat" establir "missatges de bones notícies" però ha reconegut que "si finalment es decideix un canvi d'ubicació, la Comunitat està dins de les possibilitats". Ha emmarcat en la "confidencialitat" si havia sigut informat d'eixa possibilitat de trasllat a terres valencianes.

Consulta aquí más noticias de Alacant.