1 Mª del Mar Bonet veu amb "angoixa" el que succeeix, mostra la seua "solidaritat amb els ferits" i defèn el vot
1 Mª del Mar Bonet veu amb "angoixa" el que succeeix, mostra la seua "solidaritat amb els ferits" i defèn el vot EUROPA PRESS

Bonet s'ha pronunciat d'esta manera en la roda de premsa que ha oferit a València per a presentar el concert, 'Ultramar', que protagonitzarà diumenge que ve en esta ciutat, preguntada per la situació de Catalunya.

La intèrpret ha assenyalat que està "veient i patint" tots els esdeveniments que se succeeixen a Catalunya i ha afirmat que se sent "absolutament catalana de sempre". "Catalana de Mallorca", ha apuntat, al mateix temps que ha recordat el seu origen mallorquí i els seus vincles catalans, tant familiars com a professionals.

"La meua mare era catalana. Tota la meua família es parteix en dos, de Mallorca i de Catalunya. Jo he passat 50 anys de la meua vida a Catalunya i crec que que no podria ser el que sóc si no haguera viscut a Catalunya i tret els meus primers discos de la mà d''Els Setze Jutges'", ha manifestat.

Així, Mª del Mar Bonet ha ressaltat que ha viscut "tota l'evolució" d'esta autonomia "d'estos anys, d'estos 50 anys". "Vaig arribar a Catalunya en els últims 'estertors' del dictador i fins ara. He vist l'evolució de Catalunya i la comprenc", ha asseverat.

La cantautora ha agregat que en l'actualitat està "patint molt per tot el que està passant" en eixa autonomia, "des de la prohibició de votar, un dret universal, a tot el que va passar amb tot l'embat per no deixar votar de les forces de l'Estat".

Bonet ha considerat que "això no es pot fer" ja que "no es pot prohibir a ningú votar i tampoc maltractar la gent perquè va pacíficament a votar". "Tot açò ens comporta un sentiment d'angoixa pel que està passant i d'absoluta solidaritat amb la gent que ha resultat ferida en tot açò, que és molta", ha declarat.

Consulta aquí más noticias de València.