El trinquet Pelayo reobri amb un nou projecte esportiu, gastronòmic i cultural
El trinquet Pelayo reobri amb un nou projecte esportiu, gastronòmic i cultural TRINQUETE PELAYO

El trinquet de Pelayo de València reobrirà este dissabte les seues portes amb un nou projecte esportiu, cultural i gastronòmic, este últim de la mà del xef especialista en cuina valenciana Pablo Margós, i comptarà amb una zona d'exposició del Museu de la Pilota El Genovés, per a "posar en valor" indumentària i articles inèdits de reconeguts jugadors.

Així ho ha informat en un comunicat la 'catedral de l'escala i corda', que vol "promocionar la pilota valenciana entre el públic més jove, la societat valenciana i els turistes i involucrar les administracions públiques per a assegurar el seu futur". La reobertura de l'històric trinquet, considerat el recinte esportiu cobert en actiu "més antic" d'Europa, es produeix després d'haver-se sotmés a algunes remodelacions en els últims mesos.

A nivell esportiu, s'han produït millores en el terreny de joc "per a un major gaudiment de l'afició i dels jugadors".

A punt de complir 150 anys, l'objectiu és recuperar el trinquet com a "espai emblemàtic" de València i incrementar el coneixement i l'afició per la pilota valenciana. A nivell esportiu, s'han produït millores en el terreny de joc "per a un major gaudiment de l'afició i dels jugadors".

El disseny del local, a càrrec del reconegut interiorista Carlos Serra que també capitaneja l'espai de decoració Mercader d'Índies, realitza "nombroses picades d'ullet" a la pilota valenciana i en ell destaquen els seus alts sostres, les bigues de fusta originals i la rajola de caravista històric, entre altres particularitats.

Per a la remodelació del local s'ha comptat exclusivament amb material i mobiliari procedent de la Comunitat Valenciana amb reconegudes firmes com Porcelanosa, Andreu World, Capital o Misana, entre d'altres. La decoració ha tractat de mantindre la cultura i els valors valencians a través d'elements decoratius "sense perdre l'origen i el sentiment esportiu que envolta el trinquet".

La 'catedral' llueix nova imatge després de canviar-se el pis de la pista i el terratzo de l'escala, a més de modificar la llotgeta d'autoritats i comptar amb un nou videomarcador d'última generació. També s'ha adequat una rampa per a minusvàlids i s'ha realitzat una reforma integral dels servicis.

Una altra de les grans novetats del trinquet és l'obertura d'un restaurant després de remodelar l'antic bar de l'emblemàtic recinte. Amb el nom de 'Pelayo Gastro-Trinquet' i liderat pel xef Pablo Margós, s'oferirà "autèntica gastronomia valenciana" en la qual es fusionarà la tradició culinària amb protagonisme de productes autòctons "de qualitat" i la cultura de l'esport autòcton valencià.

Amb capacitat per a 80 comensals, "el nostre repte és donar una oferta gastronòmica pròpia i d'autor a un preu sostenible amb clàssics com la tonyina, l'abadejo o la titaina amb un format jove i actual", ha destacat Pablo Margós, el fins ara xef de les Bairetes a Xiva. La carta comptarà amb tapes, entrepans, i en ella tindran molt protagonisme el producte autòcton, les brases i els arrossos.

Monument de Manolo García

A més, en el restaurant destacarà un grandiós monument faller de l'artista Manolo García realitzat per a l'ocasió. Es tracta de la mà d'un pilotari, realitzada amb la tècnica tradicional de vareta, de més de tres metres d'ample per tres d'alt que està situada en el sostre.

Entre altres actuacions, el trinquet de Pelayo disposarà també en la seua entrada amb una zona d'exposició itinerant del Museu de la Pilota El Genovés que mostrarà indumentària i articles inèdits del món de la pilota valenciana.

El trinquet de Pelayo intensificarà el programa esportiu amb nombroses competicions que congregaran a la "millor" representació de la pilota valenciana. Així mateix, continuarà amb les seues jornades de portes obertes perquè tots els col·legis de la Comunitat Valenciana puguen conéixer les seues instal·lacions i la seua història i crearà, a més, una escola de pilota per a xiquets i majors.

Rovellet

Per a la jornada de reobertura del 7 d'octubre s'han programat dos partides representatives de l'esport autòcton valencià. A les 16.30 hores donarà començament el raspall femení en el qual participarà una bona representació de les millors jugadores del moment.

A continuació, tindrà lloc l'entrega de la primera medalla d'or del trinquet amb motiu de la commemoració del seu 150 aniversari. Esta iniciativa retrà homenatge a la reconeguda figura del pilotari Antonio Reig Ventura, 'Rovellet'. Tot seguit, se celebrarà la partida d''escala i corda' de grans professionals que enfrontarà a Puchol II i Héctor amb El Genovés II, Javi i Tomás II.

El 9 d'Octubre, el Trinquet de Pelayo celebrarà el dia de la Comunitat Valenciana amb una sessió esportiva matinal que congregarà a partir de les 10.30 hores les millors figures del raspall i l'escala i corda. L'afició podrà gaudir de Marrahí, Brica i Raúl enfront de Sergio, Roberto i Lorja, a més de Soro III i Raúl contra Marc i Félix.

Consulta aquí más noticias de València.