Comunitat Valenciana

Marzà diu que l'objectiu del plurilingüisme es complirà "parlant amb qui siga" i amb "l'instrument que faça falta"

  • El conseller d'Educació de la Generalitat valenciana, Vicent Marzà, ha reiterat que l'objectiu del govern autonòmic és que els xiquets "puguen aprendre de veres" castellà, valencià i anglés, "cosa que fins ara no passava", i que açò es complirà "parlant amb qui siga" i "amb l'instrument que faça falta".
Vicent Marzà en la presentació de la campanya de foment del valencià
Vicent Marzà en la presentació de la campanya de foment del valencià
GVAEDUCACIO
Vicent Marzà en la presentació de la campanya de foment del valencià

El titular d'Educació de l'Executiu valencià s'ha pronunciat en estos termes en la presentació d'una campanya de promoció del valencià a preguntes dels mitjans sobre la seua valoració de l'última resolució de la secció quarta de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que rebutja el recurs de la Conselleria d'Educació contra la interlocutòria que va ordenar aplicar la normativa prèvia (2012) al decret de plurilingüisme -suspès cautelarment-, per la qual cosa es manté la decisió que s'aplique eixa norma anterior del PP.

Sobre este tema, i preguntat per si es planteja una altra normativa reguladora alternativa al decret de plurilingüisme, el conseller ha asseverat: "Nosaltres hem dit que el nostre objectiu és que les xiquetes i xiquets aprenguen les tres llengües i farem el que faça falta; estem oberts a parlar amb qui siga".

No obstant açò, ha defès que en el seu departament tenen "clar quina és la millor manera" per a aconseguir-ho, escoltar els experts i, a partir d'ací, adaptar les seues recomanacions a la realitat valenciana i que puga ser factible en els centres educatius. "I això passa per la formació de professorat que estem fent, amb realitats que servisquen per a avançar en el plurilingüisme i no solament paraules", ha rematat.

Ha repetit que la meta plurilingüe del Consell s'aconseguirà "parlant amb qui siga i utilitzant els instruments que facen falta" i ha remarcat que ni l'actual govern valencià ni ell com a conseller són dels qui pensen que perquè han fet una cosa s'haja de fer "sí o sí". "L'objectiu és el plurilingüisme, no l'instrument", ha postil·lat.

Quan se li ha preguntat per si eixe instrument podria ser un altre decret, Marzà ha manifestat: "L'instrument que faça falta". Ha agregat que el Consell "no és de fer promeses per damunt de les seues possibilitats" -com passava en anys anteriors quan es va parlar de donar xinés en les escoles sense tindre professionals formats per a açò, ha recordat-, sinó de "comprometre'ns que els objectius arriben". "Ho estem fent i ho farem les vegades que faça falta", ha agregat.

Així mateix, el conseller ha fet notar que, malgrat la resolució del tribunal, "amb la normalitat que ha començat el curs, continuarà sense cap tipus de dificultat".

MATRÍCULA INTERNET EOI

D'altra banda, a Vicent Marzà se li ha preguntat per les fallades en la web per a la matriculació en les Escoles Oficials d'Idiomes (EOI). Sobre este assumpte, el conseller ha subratllat que des que va arribar el seu equip és "la primera vegada" que els alumnes es poden matricular per internet i que "tot el que comença una nova etapa té algunes dificultats d'ajust".

"El que estem fent -ha continuat- és ajustar eixes utilitats perquè tothom puga beneficiar-se d'una acció que és més que positiva: fer en ple segle XXI la seua matrícula per internet". "Estem posant solucions i avançant des d'on estàvem perquè tothom tinga més accés", ha finalitzat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento