Comunitat Valenciana

Ciutadans demana al Consell que restablisca les hores d'anglés en els col·legis "superplurilingües" de la Comunitat

  • La portaveu adjunta de Ciutadans (Cs) en les Corts, Mercedes Ventura, ha demanat al Consell que restablisca les hores d'anglés en els col·legis "superplurilingües" de la Comunitat Valenciana, "que han passat de tindre un 80% a no tindre gens".

Després de reunir-se amb les AMPAS dels col·legis afectats de la província de Castelló (el CEIP José Soriano i el CEIP Sanchis Yago), ha assegurat que "segons la sentència del TSJCV haurien de tornar al projecte lingüístic del curs passat i no burlar la justícia amb el nou decret inconstitucional i que, a més, perjudica a estos centres, obligats a retrocedir en la seua competència lingüística".

Ventura ha assegurat que "és lamentable que amb l'únic objectiu d'adoctrinar, Marzà tire per terra un model, sense ni tan sols haver-ho avaluat, que promou l'anglés, treballa amb una metodologia innovadora i serveix de planter per a la formació de professors i de mecanismes per al futur".

"La ceguera ideològica de Compromís, amb el permís dels socialistes, ha segrestat l'educació a la Comunitat Valenciana, la qual cosa ha portat a alguns centres a la vora del precipici com és el cas del Sanchis Yago, que no ha pogut cobrir ni la demanda per la por dels pares al fet que el sistema acabe despareciendo", ha explicat la portaveu de Cs en educació.

Ventura ha avançat que Ciutadans "va a barallar perquè este model es mantinga com ja ho va fer al febrer de 2016, quan el grup municipal a Vila-real va presentar una moció a ple ja que considerava que estos centres podrien perillar".

Així mateix, la diputada ha sol·licitat que "dels 1.000 auxiliars de conversa anunciats per Puig, els que els corresponguen es destinen a col·legis superplurilingües lloc que, per exemple, en el José Soriano esta figura ha sigut eliminada unilateralment per conselleria".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento