Comunitat Valenciana

'El cíclope y otras rarezas del amor' arriba al Olympia per a reflexionar sobre sentiments

  • L’obra es representarà en aquesta sala valenciana del 21 al 24 de setembre.
  • L’espectacle reflexiona sobre els sentiments des d'un punt de vista "social".
  • La popular actriu Eva Isanta assegura que les obres d’Ignasi Vidal, l’autor, tenen “un caràcter social però alhora entretingut”.
ELENCO DE 'El CÍCLOPE Y OTRAS RAREZAS DEL AMOR'
ELENCO DE 'El CÍCLOPE Y OTRAS RAREZAS DEL AMOR'
UNAHORAMENOS PRODUCCIONES, OLYMPIA METROPOLITANA S
ELENCO DE 'El CÍCLOPE Y OTRAS RAREZAS DEL AMOR'

El Teatre Olympia de València posa en escena, de 21 al 24 de setembre, l'espectacle 'El cíclope y otras rarezas del amor', una trama de vides que s'entrecreuen per a reflexionar sobre els sentiments, des d'un punt de vista "social" i allunyat dels cànons "Disney".

L'obra, inspirada en 'Rayuela' de Julio Cortázar i escrita i dirigida per Ignasi Vidal, ha sigut presentada aquest dimecres en roda de premsa per una dels seus protagonistes, Eva Isanta, Antonio Rincón, ajudant de producció, i el coproductor del muntatge i director de la sala valenciana, Enrique Fayos. Manu Baqueiro, Daniel Freire, Sara Rivero i Celia Vioque completen l'elenc actoral.

Els personatges de 'El cíclope y otras rarezas del amor' han de tornar a aprendre a estimar. Pedro, casat amb Marta, amb la qual comparteix una filla, se cita en un bar amb Amanda, una antiga parella, per a constatar que tots dos se segueixen estimant. Paz, empleada d'una immobiliària on també treballa Marta, ensenya un pis a Sergio, metge separat que cerca un lloc on obrir nova consulta, i de seguida una irrefrenable atracció mútua s'instal·la en els seus cors. A partir d'aquestes històries, que gradualment va creuant-se fins a revelar la relació, es mostren les diverses perspectives, facetes i formes d'entendre l'amor.

“Caràcter social però alhora entretingut”

Isanta ha manifestat que l'obra "toca i arriba a tothom", gràcies a que està escrita d'una manera "fresca" que "en alguns moments dóna el salt mortal en el llenguatge cap al poètic, però sempre entendible per a tothom". Així mateix, ha subratllat que el teatre de Vidal té un caràcter social però alhora entretingut, "Un no pot avorrir-se en el teatre però alhora les obres de Vidal conviden a reflexionar, et motiven i són proactives", ha asseverat.

L'actriu, un rostre molt popular gràcies sobretot a papers en sèries de televisió com ‘La que se avecina', s'ha mostrat "especialment satisfeta" amb aquest treball, ja que li dóna l'oportunitat de mostrar altres facetes de la seua carrera i de gaudir d'un art, el teatre, en el qual hi ha "un major contacte amb el públic".

Una qüestió “d'ànimes”

Per la seua banda, Antonio Rincón ha recalcat que la peça retrata la pluralitat perquè "cada persona té la seua pròpia manera d'entendre l'amor". "L'amor no és una qüestió de gènere, sinó d'ànimes", ha postil·lat.

L'espectacle, impulsat per Unahoramenos Producciones, Olympia Metropolitana SA i Emilia Yagüe Produccions, ve de representar-se a Madrid, en els Teatros del Canal. En la seua presentació en la capital d'Espanya l'autor i director, Ignasi Vidal, va subratllar que es tracta del seu "text més particular". "Açò és el 'anti-Disney'", va dir llavors.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento