Comunitat Valenciana

El PP veu "indignant" que la manifestació pel finançament acabe sota la seua seu

  • "Veuen per què no podíem anar? Estava viciat, s'han carregat la unitat", ha declarat la líder del partit, Isabel Bonig.
  • Manolo Mata, del PSPV, ha anunciat que no donarà suport a aqueix recorregut, proposat pels sindicats.
  • Per a Fran Ferri de Compromís, “són ganes de protagonisme”, i recorden que les manifestacions dels sindicats acaben en la Plaça d’Amèrica.
Bonig en una imagen de archivo
Bonig en una imagen de archivo
TWITTER PP CORTS
Bonig en una imagen de archivo

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha qualificat d’"indignant" que la manifestació convocada pels sindicats per al 28 d'octubre per a reclamar un finançament just per a la Comunitat Valenciana vaja a finalitzar en la Plaça d'Amèrica, on els 'populars' tenen la seua seu, un fet que tampoc ha agradat al PSPV, el subsecretari general del qual, Manolo Mata, assegura que no li sembla bé i no signarà una convocatòria en aqueixos termes perquè no és una manifestació "contra ningú".

Així ho han indicat tots dos després de la junta de portaveus en les Corts, en la qual la portaveu del PP ha assegurat que quan es va assabentar que el recorregut finalitzaria en la Plaça d'Amèrica de València "no donava crèdit, creia que era un error". "Aqueixa és la unió que volen?", s'ha preguntat, per a incidir que aquest fet representa "una deslleialtat total i absoluta".

"Veuen per què no podíem anar? Estava viciat, s'han carregat la unitat", ha prosseguit Isabel Bonig, que ha recalcat el seu suport al president de la Generalitat, Ximo Puig, en la reivindicació del finançament, però no amb "aquestes formes" i ha advertit: "Ens juguem molt com perquè el senyor Puig es deixe arrossegar per Compromís".

La dirigent del PPCV s'ha preguntat per què els apunten en aquesta qüestió quan el sistema actual de finançament autonòmic es va aprovar en 2009 sota un Govern central del PSOE: "Anem a Blanqueries, entrem en aqueix joc? Amb manifestacions i amb odi es va a un altre lloc".

Bonig, que va estar temptada de cridar a Puig després de conèixer el recorregut de la manifestació, ha afirmat que creu en la paraula d'aquest quan va dir en una entrevista que no sabia res i que no li semblava bé. Així, suposa que els sindicats "rectificaran" perquè ha quedat palés, que és "claríssimament una manifestació contra el PP".

La Plaça d'Amèrica, ha incidit, no és "un lloc emblemàtic de la ciutat", al que ha afegit: "Si aqueixa era la forma de persuadir al PP perquè acudisca, ja els va donar que no. Posem una pancarta i els recordem qui va aprovar el model i traiem el cap? Comencem aqueixa guerra?".

PSPV: No és contra ningú ni un “escratx” 

La síndica del grup popular no va cridar al 'president' però sí va enviar un missatge al portaveu socialista, Manolo Mata, qui ha llegit davant els mitjans la conversa mantinguda, en la qual Bonig li va comentar la seua indignació i ell va respondre: "Jo tampoc ho sabia, per descomptat no pense signar una convocatòria en aqueixos termes perquè volem que vaja tothom".

"És que aquesta manifestació és pels valencians, no és contra ningú i quan els sindicats facen la convocatòria diran el recorregut exacte", ha dit Mata, que ha avançat que aquest divendres es reunirà amb el secretari general d'UGT PV, Ismael Sáez, precisament per a parlar sobre la manifestació, com ha fet també amb la patronal.

Segons ha incidit Mata, "açò no és un escratx" i el PSPV "va a fer el possible per que no acabe cap manifestació en la porta de la seu del PP". A més, ha afegit que si el PP acudeix si es canvia a la Porta de la Mar li semblarà bé, perquè "el problema és el finançament, no és Isabel Bonig o el PPCV".

Així, ha indicat que igual que li agradaria que tinguera un altre recorregut, també li agradaria que Bonig convocara als seus càrrecs públics, votants i ciutadania en general a aquesta marxa.

Compromís: “Són ganes de protagonisme” 

Per la seua banda, preguntat també per aquesta qüestió, el síndic de Compromís, Fran Ferri, ha criticat "les ànsies de protagonisme immenses" de Bonig i del PP i els ha instat a recordar que les manifestacions que convoquen els sindicats -després de despenjar-se la CEV "perquè sembla que el PP té dret de veto"-, com la de l'1 de maig, acaben en la Plaça d'Amèrica.

"El que ha canviat de seu ha sigut el PP, són ganes de protagonisme, de trobar excuses barates per a no sumar-se", ha asseverat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento