Comunitat Valenciana

Quique Dacosta es xopa de la cuina "màgica" de Grècia en la seua gira europea a quatre mans

  • El cuiner tres estreles Michelin Quique Dacosta ha reprès a Mykonos (Grècia) la seua gira europea a quatre mans baix el lema 'Cuinant amistat', amb un sopar al costat del xef Georges Stylianoudakis. "Este lloc és màgic, Mykonos és una font d'inspiració per a mi", ha manifestat Dacosta després d'aterrar en l'illa grega.
QUIQUE DACOSTA PORTA LA SEUA CUINA A GRÈCIA AMB LA SEUA GIRA A 4 MANS
QUIQUE DACOSTA PORTA LA SEUA CUINA A GRÈCIA AMB LA SEUA GIRA A 4 MANS
QUIQUE DACOSTA
QUIQUE DACOSTA PORTA LA SEUA CUINA A GRÈCIA AMB LA SEUA GIRA A 4 MANS

L'última parada de la seua ruta s'ha celebrat en l'Hotel Boutique Kensho, premiat enguany amb el World Luxury Restaurant Awards, en l'illa grega de Mykonos, informa en un comunicat el gabinet del xef establit a València.

Amb esta iniciativa, Dacosta ha celebrat tornar a posar el seu "coneixement i passió en la maleta per a seguir cuinant amistat amb alguns dels xefs més prestigiosos d'Europa, amics als quals admire i amb els quals sempre aprenc".

El cuiner, que en els últims mesos ha compartit fogons amb Jonnie Boer, Sven Elverfeld, Andreas Caminada o Vladimir Mukhin, va viatjar amb part del seu equip per a posar idees en comú i dissenyar al costat del cuiner local un nou menú de 16 plats basats en la sinergia de creativitat i productes dels seus respectius territoris.

Després d'assegurar que Mykonos suposa una "font d'inspiració" per a ell, Dacosta ha destacat el seu objectiu de "seduir" amb esta cuina a quatre mans. Una vegada finalitzat el servici en l'hotel grec, ha celebrat "l'ambient molt particular" generat durant el sopar i les "complicitats" entre els clients, cuiners i l'equip de l'establiment.

Quique Dacosta continua després del seu pas per Grècia amb la seua gira europea per diferents territoris i cultures, en la qual seguirà la seua aliança amb alguns dels xefs més prestigiosos. La seua següent parada és Ikarus, un espai dedicat íntegrament a l'art en l'aeroport de Salzburg (Àustria).

LES SEUES APOSTES PER A 2017

Esta temporada, el seu restaurant situat a Dénia (Alacant) i present en els últims anys en la llista World's 50 Best Restaurants i dos vegades premiat com a Millor Restaurant d'Europa per Opinionated About Dining, oferix DNA La Búsqueda, la seua aposta gastronòmica per a 2017.

El cuiner representa en esta proposta el rastreig de l'enclavament en el qual se situa, a partir de "la complicitat i la memòria d'aquells que han transmès sabors, formes de cuinar i conservar aliments al llarg de la història", destaca el seu equip.

Durant l'últim any, ha dissenyat al costat de Porcelanosa una línia de cuines domèstiques i protagonitza l'última campanya publicitària d'Arcos al costat del jugador del FC Barcelona Andrés Iniesta.

En la seua tasca divulgativa, el xef Doctor Honoris causa en Belles arts ha publicat 'De tapes amb Quique Dacosta', on reunix 80 receptes en un recorregut per les cuines dels seus quatre locals, amb una representació d'una vintena plats o tapes de cadascun d'ells.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento