Comunitat Valenciana

Oltra sobre absència de PP en la manifestació pel finançament: "Per què si estem d'acord no ho escenifiquem?

  • La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha destacat este divendres la importància "d'escenificar" els acords polítics i s'ha preguntat per què en el cas de la manifestació pel finançament no s'exhibix eixe suport per part de totes les forces polítiques -el PP ha anunciat que no assistirà-quan és una qüestió que "no qüestiona ningú" i hi ha "posició unànime".

"Per què si estem tots d'acord no ho escenifiquem?", s'ha preguntat la també portaveu de l'executiu valencià en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en ser preguntada per la decisió de la CEV de no assistir a la manifestació pel finançament, organitzada per sindicats, en haver anunciat el PP que no acudirà.

Sobre este tema, Oltra ha subratllat que l'infrafinançament de la Comunitat és "una cosa que no qüestiona ningú" i que compta amb "posició unànime de totes les Corts Valencianes", per la qual cosa ha indicat que seria "desitjable" que eixa unanimitat "tinguera trasllat en una expressió pública d'aliança amb la societat". "Em pareix fonamental que quan en temes tan importants tots els partits estan d'acord l'escenificar-ho al costat de la ciutadania i mostrar aliança amb els ciutadans", ha assenyalat.

En este sentit, ha admès que en ocasions es critica la "excessiva confrontació" política que hi ha, per la qual cosa "no veu problema" que en qüestions en les quals hi ha un acord este "s'escenifique". "Als ciutadans també

els agrada veure als seus polítics units colze a colze per una causa que és dels valencians", ha reiterat.

"L'ACORD NO CONTAMINA"

Al seu juí, es deuria obrir una "reflexió" perquè "ningú ha de tindre capacitat de veto". "Cal convéncer a l'un que l'expressió de la unanimitat política és bona i no passa res". "Puig, Mari Carmen Sánchez (Cs), Isabel Bonig (PP), Antonio Estañ (Podem), Fran Ferri (Compormís), Manolo Mata (PSPV) i jo escenifiquem un acord i no passa gens", ha remarcat.

Oltra ha insistit que "l'acord no contamina", sinó "al contrari", a més de que "a la gent li agrada veure els polítics units per una causa i més en una causa tan justa com esta". "Després ja no ens posarem d'acord en altres coses, però si estem d'acord en açò... Per què no ho escenifiquem?, per què no els diem als valencians 'tranquils que en açò anem tots a l'una i ningú va a seguir tolerant que se'ns tracte com ciutadans de segona", s'ha preguntat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento