El jaciment de la Bastida de Les Alcusses convida a viure un cap de setmana amb els ibers
El jaciment de la Bastida de Les Alcusses convida a viure un cap de setmana amb els ibers DIPUTACIÓN DE VALENCIA

El poblat íber de la Bastida de Les Alcusses, a Moixent (València), ha organitzat per a aquest cap de setmana la iniciativa 'Viu un cap de setmana amb els ibers' amb motiu de l'aniversari de les jornades de portes obertes. Més de 200.000 persones han visitat el jaciment des de 1990.

Aquest dissabte i diumenge, el públic descobrirà als antics habitants de la Bastida de Les Alcusses i celebraran l'aniversari amb activitats organitzades pel Museu de Prehistòria de València, la Diputació de València i l'Ajuntament de Moixent, en col·laboració amb associacions i empreses valencianes.

En l'antic poblat, els assistents tindran la possibilitat de realitzar una visita guiada amb personatges d'època o participar en una gimcana que els permetrà descobrir un enigma ocult al jaciment.

També podran gaudir de la Biblioteca Infantil del Museu i de tallers, així com la possibilitat de degustar, per un preu simbòlic, de formatges de la Granja Rinya i vins del Celler del Roure i Clos de la Vall.

Les jornades de portes obertes de la Bastida de Les Alcusses finalitzaran diumenge que ve a les 17.30 hores en el Auditori Municipal de Moixent, amb la representació de l'obra teatral 'Els nostres avantpassats'.

El nombre de persones que poden participar en la visita al jaciment és limitat. Els vehicles particulars estacionaran en la base del promontori i les eixides des del pàrquing seran des de les 9.30 a les 12.45 hores del dissabte i el diumenge, i des de les 16.45 a les 18.15 hores del dissabte. El temps estimat de la visita al jaciment és d'entre 60 i 90 minuts, segons informen els organitzadors.

Els responsables de la iniciativa recomanen als interessats l'accés a Moixent per la A-35, per a després discórrer per la carretera CV-652 en direcció Fontanars del Alforins. L'entrada a l'accés a la Bastida de Les Alcusses està en el quilòmetre 10,5.

Aquesta proposta d'oci i cultura està relacionada amb la visita als cellers de Terres dels Alforins o als paratges del Bosquet i el Pla de Les Alcusses. L'oferta es completa enguany a Moixent amb la visita al Museu d'Arqueologia i la 'Iberfifra' de Tapa Ibèrica i Moixentina, al costat de tallers, teatre i itineraris culturals.

Imaginari col·lectiu

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha assenyalat que les visites didàctiques als jaciments arqueològics constitueixen "una oportunitat immillorable per a aprofundir en el coneixement de les cultures antigues". "Conèixer millor el context geogràfic i social d'aquests emplaçaments ajuda a rememorar i a consolidar el nostre imaginari col·lectiu", ha manifestat.

El fet que la Bastida de Les Alcusses celebre una desena d'edicions de les jornades suposa, per al responsable provincial, "una mostra irrefutable que a la gent li interessa i li agrada conèixer la nostra història", a més de dues jornades amb activitats per a tota la família, on "els més xicotets es diverteixen coneixent el que feien els nostres avantpassats".

Consulta aquí más noticias de València.