Comunitat Valenciana

PSPV, Compromís i Podem rebutjaran les 1.017 propostes del PP i l'acusen de presentar-les "a pes"

  • Els grups de PSPV, Compromís i Podem-Podem en les Corts Valencianes han avançat que rebutjaran este dijous les 1.017 propostes de resolució presentades pel PP en el Debat sobre l'Estat de la Comunitat, al qual acusen de presentar-les "a pes", i que la portaveu adjunta dels 'populars', Eva Ortiz, defèn que han buscat "comarca a comarca: des del Pilar de la Foradada (Alacant) a Vinaròs (Castelló)" en reunions amb alcaldes i càrrecs del partit.
Corts valencianes
Corts valencianes
EUROPA PRESS
Corts valencianes

En declaracions als mitjans, el síndic socialista, Manolo Mata, i els diputats de Compromís i Podem Mireia Mollà i César Jiménez, han criticat el volum d'esmenes presentades pels 'populars' i han anunciat que votaran en contra durant la vesprada. Mollà ha advertit a més de que el PP "ha vulnerat el Reglament de les Corts en més de la mitat" de propostes, per haver de correspondre a fòrums com a comissions i plens ordinaris.

No obstant açò, la diputada del PP ha explicat que el seu grup ha arreplegat estes peticions "comarca a comarca" durant els últims dies, en trobades amb regidors, alcaldes i representants del partit.

"Ens paguen per a treballar", ha afirmat, per la qual cosa considera que açò "dóna una miqueta de vergonya als senyors del Titànic" -com el PP denomina l'acord de govern-. Com a exemples, ha assenyalat que "molts porten més de dos mesos de vacacions", les Corts han estat "més d'un mes sense ple" i alguns consellers "sense agenda" a l'estiu.

Ortiz ha incidit a més en què algunes de les iniciatives "són les mateixes" que les que va presentar el PP en el Debat de 2016, per la qual cosa ha enlletgit al Govern autonòmic portar "dos anys sense fer gens". Una "irresponsabilitat" que ha exemplificat en la postura del Consell contrària, segons ella, a implantar mesures de prevenció en la Ciutat de la Justícia de València després de l'incendi del cap de setmana passat o en la de "acabar amb les llistes d'espera".

La 'popular' també ha manifestat que li produïx "vergonya" que "diguen que han de treballar fins a la una de la matinada -l'hora en la qual asseguren la resta de grups que este dijous van rebre les propostes del PP-", quan "molts treballen fins a les sis o s'alcen a les cinc i no passa res". "Els polítics tenim una situació privilegiada, una miqueta de vergonya", ha reivindicat.

"LA POLÍTICA NO ES FA A PES"

Per part del PSPV, Mata ha denunciat que el PP "s'ix de la racionalitat" en presentar més de mil propostes al Debat de Política General i ha insistit que la política "no es fa a pes", per la qual cosa ha expressat els seus dubtes respecte a la voluntat del grup 'popular' amb les iniciatives i ha avançat que els socialistes no votaran "cap a favor".

La diputada de Compromís ha enlletgit al PP que no obtindran "cap vot a favor de cinc grups, solament el seu propi" i ha retret la seua actitud de "bloqueig" i "contraria al debat". Enfront d'esta postura, ha urgit als 'populars' a "dignificar la càmera" i "adoptar una posició assenyada i responsable". "Este debat es mereixia molt més", ha lamentat.

Sobre les 1.017 propostes, Mollà ha ironitzat que els parlamentaris del PP "potser estaven a Veneçuela" en lloc de 'comarca a comarca' i ha ratllat de "exercici de masoquisme" llegir totes les iniciatives. Açò sí, ha advertit que "més del 60% hagueren caigut segons el Reglament de les Corts, que diu que el Debat ha de cenyir-se a les plantejades amb el 'president'", Ximo Puig.

En la mateixa línia, Jiménez (Podem) ha recriminat al PP el seu "bloqueig" al debat i ha anunciat que la formació morada votarà en contra de totes i, a més, ha registrat una pregunta en les Corts per a interpel·lar al Consell quant costa mobilitzar recursos addicionals, davant la negativa del grup 'popular' de limitar el nombre de preguntes.

CS LES VEU UNA "VAGA A LA JAPONESA"

Des de Cs, la síndica, Mari Carmen Sánchez, també ha anunciat que la formació taronja s'abstindrà en bloc a totes les propostes del PP, en entendre-les com una "vaga a la japonesa" i un "insult" tant a la cambra com als seus treballadors i al propi Consell.

Sánchez ha subratllat que "a Cs mai li ha importat quedar-se fins a les sis del matí si calia per a treballar i revertir tots els esforços en una millora de la qualitat de vida dels valencians".

"Però açò dista molt de millorar-ho", ha recalcat, si bé creu que el PP "està en el seu dret de fer una vaga a la japonesa" i Cs de "reclamar unes condicions dignes i fer un debat sostenible i una cosa real, no fer-les a pes; i açò és treballar a pes". I ha il·lustrat: "1.017 solament d'un grup no és treballar, és obstaculitzar i posar pals en les rodes".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento