Comunitat Valenciana

El Circuit Bucles de dansa es trasllada a Benimaclet i anuncia els caps de cartell

  • El festival tindrà lloc del 21 al 29 d'octubre, per primera vegada, en el districte de Benimaclet de València.
  • La programació està integrada per més 40 actuacions, tallers, workshops, projeccions i actuacions musicals.
  • El festival, organitzat per la productora d'arts escèniques Frágiles Dansa, busca potenciar un consumidor de dansa a través d'un nou format.
CINC COMPANYIES ENCAPÇALEN LA PROGRAMACIÓ DE ?CIRCUIT BUCLES 2017?
CINC COMPANYIES ENCAPÇALEN LA PROGRAMACIÓ DE ?CIRCUIT BUCLES 2017?
PRENSA CIRCUITO BUCLES 2017
CINC COMPANYIES ENCAPÇALEN LA PROGRAMACIÓ DE ?CIRCUIT BUCLES 2017?

El Festival de Dansa en Espais Urbans i No Convencionals, 'Circuit Bucles 2017', tindrà lloc del 21 al 29 d'octubre, per primera vegada, en el districte de Benimaclet de València. El festival des dels seus inicis, fins a complir quatre edicions, s'ha estat desenvolupant en el barri valencià de Russafa. A falta de més d'un mes, ja s'han confirmat els primers intèrprets, ballarins i coreògrafs del festival. Cinc companyies "de primer nivell" encapçalaran una programació composta per més de 40 actuacions, han anunciat els impulsors de l'esdeveniment en un comunicat.

Entre elles, cal destacar la participació de Lali Ayguade Company, nominada en 2010 com a ballarina excepcional dels Premis de Crítica de Londres. En el 2003 va entrar en la companyia Akram Khan, ha treballat amb Roberto Olivan, en 2005 va fer el seu propi treball 'Twice READ', juntament amb Anton Lachky, en 2012 va crear el trio 'Little Me' amb el ballarí coreà Young Jin Kim i l'acròbata Joan Català. Va ser actriu protagonista en 'Timecode', nominat a Millor Curt de Ficció aquest 2017.

També encapçalen la programació en dansa contemporània Lucio A. Baglivo - LAB, actor, ballarí, professor de dansa i director/coreògraf; Chey Jurado, ballarí i coreògraf pacense; Asunción Demartos i Marta Sol, caps de cartell en dansa espanyola.

Més de 40 actuacions

Més de 40 actuacions de dansa contemporània i espanyola, juntament amb set tallers per a xiquets, tres workshops per a ballarins, dos projeccions de pel·lícules premiades sobre dansa i tres actuacions de música, integraran la V edició de Circuit Bucles Benimaclet 2017.

Esta nova edició del festival estarà estructurada baix set modalitats creatives: Bucle, creacions de qualsevol estil de dansa amb una durada entre els 20 i 30 minuts; Bucle al Carrer, creacions de 20 a 30 minuts destinades a ser representades en espais urbans; Minibucles, relativa a dansa de xicotet format de joves artistes emergents valencians; Tacón i Bucles, creacions de dansa espanyola o flamenc; Nanobucle, modalitat de xicotet format, de 20 a 30 minuts, dirigides un públic infantil i familiar; Extrabucle, creacions de qualsevol estil de dansa de major format, amb una durada superior a 35 minuts i Satélite Bucles, secció d'activitats paral·leles centrada en tallers i en formació amb propostes de tot tipus.

Circuit Bucles és un festival urbà de caràcter anual que busca integrar la dansa en la societat a través de l'exhibició de peces de xicotet format i durada que es desenvolupen en espais no convencionals. Únic a la Comunitat Valenciana, proposa espais alternatius de programació en els quals la dansa en general, i les creacions coreogràfiques d'artistes emergents en particular, es tornen protagonistes i permeten a l'espectador acostar-se i gaudir d'elles des d'una visió diferent.

Per a esta edició, compta amb el suport institucional de la Generalitat Valenciana, l'Ajuntament de València, i el suport privat d'Alhambra. En la passada edició van participar 30 companyies de dansa i van assistir més de 3.000 persones. El festival està organitzat per la productora d'arts escèniques Frágiles Dansa, dirigit per Isabela Alfaro i altres professionals del sector de la dansa, amb una única fi que és el de potenciar un consumidor de dansa a través d'un nou format.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento