Comunitat Valenciana

El II Bonic/a Fest convida a participar de la "festa" dels mercats municipals valencians

  • El dissabte, des de les 12.30 hores fins a les 24 hores, es podrà gaudir de propostes com teatre, música en viu, ball i de la degustació de plats.
  • L'objectiu de la iniciativa és tant fomentar els mercats municipals com a punts de venda com potenciar una alimentació saludable entre els ciutadans.
  • Enguany coincideix amb la Capitalitat Europea de l'Alimentació Sostenible, "per la política que desenvolupem per a garantir una alimentació sostenible i per a tots".
Presentació del II Bonic/a Fest de València
Presentació del II Bonic/a Fest de València
Europa Press
Presentació del II Bonic/a Fest de València

La segona edició del Bonic/a Fest de València, el certamen que se celebra este cap de setmana en 14 mercats municipals i en l'edifici Veles e Vents de la ciutat per a fomentar l'activitat d'estos recintes comercials i els productes naturals de l'horta, convida a participar de la "festa" que representen cada dia estos espais.

L'objectiu de la iniciativa és tant fomentar els mercats municipals com a punts de venda com potenciar una alimentació saludable entre els ciutadans. Així ho ha indicat este dimarts l'alcalde de València, Joan Ribó, durant la presentació del Bonic/a Fest, un acte que ha presidit al costat del regidor de Comerç, Carlos Galiana. Algunes de les activitats previstes comencen a desenvolupar-se este dimarts en la Plaça de l'Ajuntament.

El II Bonic/a Fest oferirà un programa de propostes culturals i gastronòmiques gratuïtes que el dissabte es desenvoluparà de forma simultània en 14 mercats municipals de la capital valenciana fins a la mitjanit. Així, des de les 12.30 hores fins a les 24.00 hores d'esta jornada es podrà gaudir de propostes com teatre, música en viu, ball i de la degustació de plats com paelles o tapes elaborades.

"Els mercats són una festa en si. El dissabte estaran de festa però tots els dies suposa una festa poder comprar aliments en els mercats, que són el major exponent dels productes de l'horta, dels productes quilòmetre zero, dels productes de qualitat i de l'alimentació sostenible i saludable que defén el Govern de la Nau", ha assenyalat el primer edil.

Capital Europea de l'Alimentació Sostenible

Joan Ribó ha subratllat l'aposta del seu equip per potenciar "una alimentació sana, la dieta mediterrània" entre la població. "Molta gent passa fam però també molta gent s'alimenta malament", ha dit el responsable municipal, que ha recordat que el II Boinc/a Fest coincideix enguany amb la Capitalitat Europea de l'Alimentació Sostenible, "una condició que ostenta València per la política que desenvolupem per a garantir una alimentació sostenible i per a tots".

Per la seua banda, Carlos Galiana ha explicat que la campanya Bonic/a Fest, impulsada per la Regidoria de Comerç en col·laboració amb diversos patrocinadors, "s'inclou en les accions que duu a terme l'Ajuntament per a potenciar els mercats municipals i els comerços de proximitat". En esta línia, l'edil ha ressaltat "l'esforç inversor fet per a adequar estes instal·lacions" i ha esmentat "la pròxima licitació del projecte del Mercat del Grau, que comptarà amb 2,5 milions del Pla Confiança per a la seua rehabilitació total".

El II Bonic/a Fest compta amb el suport de la Diputació de València, com ha mostrat la diputada provincial de Turisme, Pilar Moncho, que ha assistit també a la presentació, per mitjà d'iniciatives com 'Del Troç al Plat'. Així mateix, compta amb el suport de Mercavalencia i d'empreses com a Aigües de València i Amstel. Tots els patrocinadors estaran presents des d'este dimarts i fins al divendres en la Plaça de l'Ajuntament de València dins del certamen.

El programa del Bonic/a Fest contempla la realització de paelles populars dissabte que ve al matí en els mercats de Benimàmet i Natzaret. La resta de mercats municipals que participen en el certamen acolliran les activitats previstes a partir de les 20.00 hores amb tapes elaborades en les parades amb la seua matèria primera i els seus productes frescos.

Amb música en valencià

En el certamen participen el Mercat de Castella-Av del Cid, Mercat de Jesús-Patraix, Mercat de Jerusalem, Mercat de Russafa, Mercat Central, Mercat de Rojas Clemente, Mercat de Mossén Sorell, Mercat de Torrefiel, Mercat d'Algirós, Mercat del Cabanyal, Mercat del Grau, Mercat de Benicalap, Mercat de Benimàmet i Mercat de Natzaret.

Tots els actes estaran amenitzats amb música interpretrada per cinc grups que han participat les edicions del Sona la Dipu de la Diputació de València, en concret, The SaltitoS, Octava Polar, La Hora del Te, Caravana Sur i Desayuno. A més, el Bonic/a Fest oferirà un taller de jocs tradicionals, xarangues i animació.

L'oferta musical la completaran altres 16 bandes. Així, es podrà escoltar des del rock de guitarres de Fanàtics a les sessions als plats de Mikel Izal o Carlos Areces & Anibal Gómez (Ojete Calor), passant pel pub rock de The great Travelin' Band, el folk intimista d'Emma Get Wild o les versions, amb aires gypsy jazz, de Lulú i Tigretones.

+ PERCUSIÓN

En el Mercat Central Amstel comptarà amb el seu propi escenari amb propostes com Assekes, The Sepionets i Bajoqueta Rock. Les actuacions musicals donaran pas a una demostració de ball a càrrec de l'Associació de ball Satchmo Swing. La programació d'este escenari es completarà amb la Jove Muixeranga de València.

Durant la presentació del certamen Amstel ha avançat un fragment de l'espectacle 'Melodia de sabors', realitzat en col·laboració amb el grup valencià + PERCUSION i que es posarà en escena el divendres a les 20.00 hores en l'edifici Veles e Vents. Es tracta d'una actuació de percussió utilitzant com a instruments les fruites, verdures i productes de mercat, també amb la finalitat de representar el dia a dia i el moviment que cada jornada es viu en els mercats municipals.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento