Comunitat Valenciana

El Teatre Micalet arranca nova temporada amb Eugeni Alemany i Maria Juan

  • Els intèrprets presentaran el pròxim dijous 14 de setembre l'espectacle 'No estem bé', una obra carregada de sàtira on alternen els seus monòlegs i converses.
  • En aquesta primera part de la temporada de la sala també se celebraran els 20 anys de trajectòria de la creadora escènica Patricia Pardo.
  • A la programació es recullen també obres com 'Els darrers dies de la Catalunya republicana', 'Fuita i martiri de Sant Andreu de Milà' o 'Carinyo'.
Maria Juan & Eugeni Alemany
Maria Juan & Eugeni Alemany
TEATRE MICALET
Maria Juan & Eugeni Alemany

El Teatre Micalet de València arrancarà el pròxim 14 de setembre una temporada més "carregada d'espectacles i fidel a la seua línia de programació: en valencià i donant protagonisme als artistes, dramaturgs i companyies de la Comunitat sense oblidar propostes teatrals de Catalunya i les Illes Balears". Els encarregats d'arrancar les activitats seran dos "cracs de l'humor", Eugeni Alemany i Maria Juan, que presentaran l'espectacle 'No estem bé'.

Tots dos artistes s'unixen per primera vegada en l'escenari en una obra carregada de sàtira on alternen els seus monòlegs i converses mentre debaten sobre aspectes d'actualitat i s'esgarren les vestidures. "Un humor transgressor en un espectacle que també inclourà improvisació i altres sorpreses al més pur estil cabaretero", avança la sala a través d'un comunicat.

Esta funció serà el començament d'una programació teatral "molt intensa", que continuarà amb la celebració dels 20 anys de trajectòria de la creadora escènica Patricia Pardo. El Micalet acollirà del 20 al 24 de setembre una retrospectiva de l'autora valenciana en la qual s'exhibiran 'Cos mortal', peça que arreplega els textos teatrals més rellevants de la dramaturga, interpretats per Rosanna Espinós, Verònica Andrés, Amparo Oltra, Begoña Tena i Pau Gregori, dirigides per la mateixa autora, la directora Eva Zapico i Jaume Pèrez; i els seus espectacles més aclamats, 'El fandango de Marx', 'Comissura' i 'Cul Kombat'.

El mes de setembre culminarà amb un muntatge de la Companyia Terra Teatre sobre l'exili de l'escriptor Antoni Rovira i Virgili: 'Els darrers dies de la Catalunya republicana' es representarà en tres úniques funcions per a parlar de temes que connecten els anys 30 amb l'actualitat: les relacions entre Catalunya i Espanya, els èxodes per Europa i la por a la pèrdua de la pròpia identitat.

Per la seua banda, octubre s'iniciarà amb 'Fuita i martiri de Sant Andreu de Milà', un muntatge procedent de les Illes Balears sobre un assassinat carregat d'intriga i suspens. Continua l'agenda d'eixe mes amb 'Carinyo' interpretada pels actors Sergio Caballero i Mireia Pérez a partir de la dramatúrgia conjunta de Juli Disla i el director Jaume Pérez.

Quatre produccions pròpies

A més, durant els mesos d'octubre i novembre tornaran els dos èxits de la temporada passada produïts per Companyia Teatre Micalet: 'Hamlet Canalla' de Manuel Molins i 'El verí del teatre' de Rodolf Sirera, tots dos dirigits per Joan Peris.

La sala entrarà al desembre amb 'Nadal, a casa els Cupiello', un altre muntatge de producció pròpia de Companyia Teatre Micalet que s'estrenarà el 14 de desembre i que compta amb nou actors damunt l'escenari per a donar vida a un text d'Eduardo de Filippo que arriba en versió valenciana per primera vegada sota la direcció de Joan Peris. I com és temps nadalenc, els més xicotets gaudiran els dies 28, 29 i 30 de desembre de la història de 'Hannah dels tres països', un muntatge de la companyia mallorquina Iguana Teatre amb dramatúrgia i direcció de Pere Fullana.

A l'abril, el teatre pujarà a l'escenari una obra de Fani Grande sobre un tema molt actual: la transsexualitat. La funció 'Jo sóc així i això no és un problema' naix del llibre on l'escriptora plasma la lluita de les persones 'trans' per a reivindicar el seu dret a ser, a existir i a viure les seues vides segons la seua sentir essencial: amb el seu sexe sentit.

Avançament de programació a partir de gener

El mes de gener veurà també la presentació del clàssic 'Un tramvia anomenat desig' de la mà de la companyia balear El Somni Produccions i al febrer arribarà 'Dystopia' de Juan Pablo Mendiola, on l'agrupació Panicmap continua fidel a la seua línia de cerca d'un llenguatge multidisciplinari propi.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento